Readalong De zeven zussen deel 3: Schaduw (update vraag 2)

op 14 februari 2019 door

Onder onze feelgood lezers bevinden zich een hoop fans van De zeven zussen serie. Inmiddels hebben we gezamelijk deel één van De zeven zussen, maar ook al deel twee Storm met elkaar gelezen. Omdat we dit een erg leuke manier van lezen vinden en het natuurlijk erg gezellig is, starten we met deel drie. Nu is het tijd voor Schaduw! Wie leest er mee?

De zeven zussen

Inmiddels kan niemand er meer om heen. Lucinda Riley haar boeken zijn niet meer weg te denken uit de bestseller top 10. De zeven zussen won in 2018 de Hebban Feelgood Award (zie uitreiking van de prijs) en de boeken gaan als warme broodjes over de toonbank. Eenmaal begonnen met lezen is stoppen geen optie meer. De verweving van verschillende verhaallijnen in verschillende tijden en het mysterie om Pa Salt en de zeven geadopteerde zussen zijn een verslavende combinatie.

Na deel 1 De zeven zussen kwam deel 2 Storm, deel 3 Schaduw en deel 4 Parel. Het vijfde deel Maan is vorige maand verschenen.

Readalong Schaduw

Wat gaan we doen? We gaan lekker lezen. Geen haast, lekker op je eigen tempo! Onder deze blog is ruimte om te praten over het boek. Hoe ver ben je, wat valt je op, geniet je ervan. Alles kan worden beproken, maar we moeten wel een beetje rekening houden met spoilers. Wederom zullen wij af en toe een vraag stellen waarop jullie kunnen reageren. 

Heb je zin om mee te doen? Dat kan, laat weten dat je meeleest onder de blog. Heb je het al gelezen en wil je meepraten, ook dat mag natuurlijk. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Let's start reading :)

Vraag 1: Het boek begint met een afbeelding van een plant en een stukje over de Astrantia major, het Zeeuws knoopje. Eenmaal aan het lezen volgt snel nog een uitleg:

"Die naam is afgeleid van aster, het Latijnse woord voor ster. En als ze bloeit krijgt ze schitterende bloemen in de vorm van een ster. Ik moet je wel waarschuwen dat ze misschien moeilijk op te kweken is. (...) Maar als het ons eenmaal is gelukt hebben ze weinig verzorging nodig, alleen wat goede grond en een beetje water."

Wat denk je dat planten en bloemen voor betekenis krijgen in het boek? Wat verwacht je van Star als personage?

Vraag 2: Zoals we inmiddels gewend zijn, speelt een deel van het verhaal zich af in het heden en een deel in het verleden. Wat spreekt je in Schaduw het meest aan, waar ben je het nieuwsgierigst naar, het verhaal van Star of dat van Flora? En waarom?Reacties op: Readalong De zeven zussen deel 3: Schaduw (update vraag 2)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lucinda Riley

Lucinda Riley

Lucinda Riley schreef op haar vierentwintigste haar eerste roman. De boeken van Lucinda zijn vertaald in 25 talen en in 36 landen uitgegeven. Riley woont met haar gezin in North Norfolk, Engeland.