Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

We love Indie buddyread: Short stories of a single girl van Simone Lucchesi

op 29 september 2018 door

In augustus hadden we op de Feelgoodspot een interview met selfpubber Simone Lucchesi. Zij stelde ook twee exemplaren van haar boek Short stories of a single girl beschikbaar voor een buddy read. Vriendin van de Feelgood Club Marilyn was de gelukkige die het mocht lezen, samen met Nathalie van de Feelgood Club. 

 282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Korte samenvatting Short stories of a single girl:

Sara maakt het uit met haar vriend op nieuwjaarsdag. Elf jaar hebben ze een relatie gehad. Sara wil opnieuw beginnen. Ze zoekt nieuw werk en verhuist naar de grote stad. Daar maakt ze kennis met het datingswereldje en het singles bestaan. Haar vriendinnen Nathalie en Lois staan haar bij.

242bca71c264c42a9288516f4cf33901.png

Over Marilyn:

Mezelf eventjes voorstellen. Mijn naam is Marilyn, ik ben niet zo piepjong meer, mijn grootste hobby is lezen … hoe kan dat nou, hahahaha: grapje. Maar inderdaad van zodra ik op school heb leren lezen heb ik boeken niet meer uit mijn leven kunnen houden. Daarnaast ga ik graag de natuur in om te wandelen of zoals deze zomer, lekker mooi weer, een deken en mijn boek mee en in het park lekker schaduwrijk plaatsje zoeken. Gewoon heerlijk.

 

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Onderstaande vragen legden we onszelf voor bij het lezen:

Wat zijn je verwachtingen voordat je begint met lezen?

Nathalie: Dit lijkt mij een heerlijke chicklit over een happy single. Ik hoop dat de hoofdpersonage hilarische situaties gaat meemaken tijdens haar dates. Ben dan ook heel benieuwd naar dit boek. Het lijkt mij een heel vrolijk blij boek.

Marilyn: Ik verwacht letterlijk korte verhalen, misschien dagboek schrijfstijl met de goede en minder goede momenten van het single zijn.

Wat vind je van de titel en cover?

Nathalie: Aan de ene kant vind ik de cover heel rustig. Ik houd eigenlijk meer van covers met een foto of leuke tekening. Maar de cover is wel mooi chicklit-roze.

Ik verwacht dat de titel goed bij het verhaal zal gaan passen. Een verhaal over een happy single

Marilyn: De cover is simpel, roze en enkel nog titel. De titel hoeft niet veel uitleg, die is duidelijk. De kleur, licht roze, verwijst naar jong, romantiek, maar verder … .

Wat vind je van de schrijfstijl en opbouw van het verhaal?

Nathalie: Ik vind de schrijfstijl prettig. Het leest lekker vlot, maar wel prettig. Ik zie het allemaal al voor me gebeuren.

De opbouw moet ik even aan wennen. Af en toe gaat de snelheid iets uit het verhaal.

Eigenlijk zijn, ondanks dat het verhaal wel een groot geheel is, de hoofstukken losse verhaaltjes in een verhaal. En zo moet je het ook lezen.

Marilyn: De schrijfstijl vind ik inderdaad ook prettig en vlot leesbaar, goede details zodat je makkelijk met het boek mee bent. De opbouw van het boek is niet zoals ik had verwacht (dagboekstijl) maar kan je wel indelen in korte stukjes. Er zitten kleine wendingen in het verhaal waardoor het boek ergens wel boeiend blijft, maar verassend zijn de wendingen helaas niet.

Wat vind je van hoofdpersonage Sara?

Nathalie: Ik snap haar niet helemaal en daarom kan ik niet goed met haar meeleven. Ze maakt het uit omdat ze single wil zijn. Maar in plaats van daarvan te gaan genieten rent ze meteen achter een nieuwe verliefdheid aan en wil zich aan hem vastklampen. Ze komt hierdoor niet echt als een sterk personage op mij over. Dat vond ik een beetje jammer. Als ze daadkrachtiger was geweest om voorlopig geen vastigheid aan te willen gaan, was ze als personage veel sterker overgekomen. Ze denkt ook te vaak eerst alleen maar eerst aan zichzelf, alsof alles alleen maar om haar draait, en daarom mag ik haar niet zo.

Marilyn: Ik kan de reden waarom Sara het uitmaakt ergens wel begrijpen, ze voelt zich gevangen, elk detail van haar toekomst ligt al vast door haar vriend en dat is beklemmend, ze had andere dromen voor zichzelf? Maar waarom ze direct terug in een andere relatie duikt?

Ik vind de manier waarop Sara met relaties en met seks omgaat weinig respectvol en ik mag haar niet. Ze had zichzelf beter eerst de tijd gegeven om over haar leven na te denken over wat ze wil en niet wil. Gewoon even alles op een rijtje zetten.

Wat vind je van de bijpersonages?

Nathalie: Leuk dat er ook een Nathalie meedoet in het verhaal. Ik vind haar ook een leuk bijpersonage. Ik vind sowieso de twee vriendinnen Nathalie en Lois hele leuke personages, ze zijn totaal anders en stiekem eigenlijk veel leuker dan Sara. Voor mijn gevoel komen die twee veel beter uit de verf.

Marilyn: De bijpersonages vind ik aangenamer. Nathalie en Lois gaan beiden op een andere manier met het single zijn om. Toch een beetje respectvoller dan Sara.

Zijn je verwachtingen uitgekomen?

Nathalie: Ja, dit is een fijn boek, leest prettig en is snel uit. Gewoon een fijn en simpel feelgood boek. Ik zou het aanraden voor mee op relaxvakantie.

Marilyn: Mijn verwachtingen zijn maar half uitgekomen, het zijn inderdaad korte verhalen. De goede en minder goede momenten kwamen er ook in voor, maar ging niet echt over single blijven of toch een tijdje. Ik had meer romantiek verwacht .

Wat is je conclusie?

Nathalie: Short stories of a single girl is een fijn feelgoodboek dat lekker wegleest.

Marilyn: Short stories of a single girl is wel een leuk boek en vlot te lezen, een feelgood voor vakantiestemming. 

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

De recensie van Marilyn kan je hier lezen en die van Nathalie  hier.

Heb jij al weleens een boek van een selfpubber gelezen?

 

 



Reacties op: We love Indie buddyread: Short stories of a single girl van Simone Lucchesi

Meer informatie

Gerelateerd

Over