Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wij lazen jullie kerstwinactie Boekentips

op 28 januari 2019 door

Op Tweede Kerstdag plaatsten wij een winactie en we vroegen jullie om een boek aan ons te tippen. We kregen een enorme respons en geweldige titels kwamen voorbij. De dames van de Feelgood Club zagen het wel zitten om die te gaan lezen voor een blog en kozen ieder een uit. Het resultaat vind je terug in deze blog.

- Door Marieke - 

Een boekentip is altijd leuk! Je gaat eens iets lezen wat een ander met heel veel plezier heeft gelezen. Maar niet alle lezers zijn gelijk. Pakt een tip goed uit of niet? Deze keer geen persoonlijke tip, maar wel een lijst met boeken die andere lezers goed zijn bevallen.

c88ec7bb9f6baf5c6660c5688f245f2e.jpg

Marieke las Zondagskind van Judith Visser

De boekentip van Jeannie Bertens:

Zondagskind van Judith Visser. Een ontroerend verhaal over haar jeugd, een verhaal dat maakt dat je anders tegen het leven aan gaat kijken.

Marieke:
Het was een boek dat al op mijn NTL-lijstje stond en daarom koos ik het uit. Ik heb er geen moment spijt van gehad en las het in drie dagen uit. Zo boeiend en ook hartverscheurdend om te lezen wat het met een meisje doet om 'anders' te zijn dan de rest en niet alles begrijpt en ook niet wordt begrepen. Mooi is de liefde die ze heeft voor dieren en het is dan ook aangrijpend wanner ze afscheid moet nemen van een oude trouwe huisgenoot. Het is een roman gebaseerd op het leven van de schrijfster. Indrukwekkend en erg mooi overgebracht. Ik las op haar site dat er een vervolg komt over de volwassen Jasmijn. Ik kijk er naar uit. 4****

c88ec7bb9f6baf5c6660c5688f245f2e.jpg

Mandy las Duingras van Jackie van Laren

De boekentip van Susan Spekschoor:

Jackie van Laren schrijft prachtige boeken. Duingras (serie Eilandliefde) stond op mijn lijstje om te lezen. Binnen no-time uit en daarna ook maar meteen aan deel 2, 3 en 4 begonnen! Dat zegt genoeg.

Mandy:
Ik heb het boek Duingras van Jackie van Laren gelezen dat door Susan Spekschoor werd getipt. Ik had nog nooit wat van Jackie van Laren gelezen, maar de Eilandliefde-serie stond wel al een tijdje op mijn lijstje, een goede reden dus om dit boek op te pakken, anders weet ik niet hoe lang het nog had geduurd voor ik hem eindelijk zou lezen. En dat dit een goede keuze was, bleek al snel. Ik zat meteen lekker in het boek. Met deze koude dagen was het heerlijk om je even op een van de Waddeneilanden te bevinden met mooi weer. De sfeer is goed en de schrijfstijl is heel fijn, ik zag het hele eiland voor me en het strand met de strandtent en ik kon de liefde tussen Axel en Wende goed voelen. Ik kon me ook prima verplaatsen in Wende. Het is een leuk personage, lekker simpel, sportshirt, afritsbroek, lekker zichzelf. Het verschil tussen Vincent en Axel, die twee tegenpolen van elkaar zijn, maakt het helemaal af. Ik heb in ieder geval zin gekregen om ook een keer naar een van de Waddeneilanden te gaan.

Ik ben heel benieuwd geworden naar de rest van de serie, want na het dichtslaan, voelt het nog niet als af. Ik wil meer! 4****

c88ec7bb9f6baf5c6660c5688f245f2e.jpg

Nathalie las Onder de Ombu-boom van Santa Montefiore

De boekentip van Jacquelien:

Een grote favoriet van mij is Onder de Ombu-boom van Santa Montefiore en ook van haar is De Franse tuinman. Misschien vond ik die nog wel mooier. Eigenlijk gewoon allebei lezen of al haar boeken.

Nathalie:
Ik heb nog maar heel weinig gelezen van Santa Montefiore en al voordat ik Onder de Ombu-boom bij de tips zag staan, was mijn interesse in dit boek gewekt. Hij stond al op mijn e-reader. Dus na de tip van Jacquelien ben ik al snel hierin gaan lezen. Het thema van het boek is de verliefdheid die tussen Sofia en haar neef Santi speelt. Het verhaal wordt op een langzame manier verteld. Ik heb dan ook best lang over het lezen gedaan, maar heb hier wel van genoten. De schrijfstijl past bij het verhaal. Het begint als Sofia een tiener is en jaloers is op haar broers en neven, omdat zij als meisje geen polo mag spelen, en eindigt pas als Sofia inmiddels een veertiger is. Het verhaal speelt zich af op een ranch in Argentinië en dat vind ik een mooie setting. Ik zie al die paarden al voor me en de polowedstrijden. Sofia is de hoofdpersonage en het grootste gedeelte wordt vanuit haar perspectief verteld. Daarnaast lezen we af en toe mee met de gedachten van haar familieleden. Deze schrijfstijl leest prettig. Sofia is als personage mooi neergezet en al snel leef je met haar mee. Maar omdat je haar familieleden leert kennen, ga je hun meningen en uiteindelijke beslissingen, die niet altijd goed uitpakken, ook begrijpen. Mooi gedaan.

Ik vond dit een mooi verhaal en heb het boek dan ook 4 sterren gegeven. Ik ben blij dat ik door deze tip het boek ook echt ben gaan lezen en het niet op mijn grote ’wil-ik-ooit-nog-eens-lezen-lijst’ is beland.

c88ec7bb9f6baf5c6660c5688f245f2e.jpg

Lore las Echte liefde vind je in de boekhandel van Veronica Henry

De boekentip kwam van Priscilla

Mijn ultieme boekentip is het boek Echte liefde vind je in de boekhandel van Veronica Henry.
Het is een heerlijk feelgoodboek met de juiste ingrediënten voor een gelukkige afloop maar toch nog een mooi plot! In plaats van alleen maar één hoofdpersoon (natuurlijk is deze er wel voor de rode draad) zijn er meerdere verhaallijnen wat maakt dat het boek heerlijk leesbaar is en verschillende gelukzalige momenten bevat!

Lore:
Wat een moeilijke keuze werd het. Er zijn zoveel geweldige boeken getipt door onze lezers! Allereerst was ik van plan een boek te lezen van Kristin Hannah. Ik ben grote fan van haar en wil heel graag haar boeken nog eens herlezen. Toch besloot ik om voor een ander boek te gaan. Kristin Hannah herlezen ga ik ooit nog wel eens doen, maar een nieuw boek lezen getipt door een lezer kon ik niet weerstaan. Zo besloot ik dus om te gaan voor Echte liefde vind je in de boekhandel, getipt door Priscilla.

Wat een goed idee was het om dit boek te lezen. Emilia weet mij meteen mee te nemen in haar verhaal. Het leuke, net zoals Priscilla zei, is dat er meerdere verhaallijnen door elkaar lopen. Hierdoor leren we veel personages goed kennen en zijn er ook meerdere belangrijke gebeurtenissen in het verhaal. Niet enkel het verdriet van Emilia komt aan bod.

Als boekenliefhebber is het natuurlijk altijd leuk om te lezen over een boekhandel. Mensen met dezelfde passie begrijp ik altijd toch net dat ietsje beter. De boeken die aan bod komen in het verhaal ken ik spijtig genoeg niet, maar toch stoort dit niet. Het is net leuk dat er heel wat boeken aan bod komen, zo leer je nog wat meer kennen en wie weet lees ik er ooit wel eentje van.

Ik vond het spijtig dat ik zo geen gezellige boekhandel in mijn buurt heb. De enige boekhandel in mijn buurt is een keten van Standaard boekhandel en ondanks dat ik er heel vaak kom, heb ik nog steeds geen 'persoonlijk' gevoel. Na het lezen van dit boek vind ik dit extra spijtig. Ik zou het zo leuk vinden om gewoon de boekhandel binnen te stappen voor een gesprek over boeken.

Van mij krijgt dit boek vier sterren. Een geslaagde tip, bedankt Priscilla!

c88ec7bb9f6baf5c6660c5688f245f2e.jpg

Het is ons helaas niet allemaal gelukt om het gekozen boek ook werkelijk te lezen of uit te lezen.

Marleen koos voor Een bijna eindeloze afstand van Tahereh Mafi

Boekentip van Liana:

Ik vond Een bijna eindeloze afstand een heel mooi boek omdat er zo weinig boeken over moslims gaan en omdat het een pakkend verhaal is.

Marleen:
Wat hebben we ontzettend leuke tips gekregen van onze liever lezers! Een bijna eindeloze afstand belandde op mijn lijstje (stiekem stond die er al) en door deze tip reserveerde ik 'm gelijk bij de bibliotheek! Helaas heb ik 'm nog niet op kunnen halen, maar zodra hij voor mij klaar ligt, ben ik van plan om er gelijk in te beginnen!

c88ec7bb9f6baf5c6660c5688f245f2e.jpg

Sanne en Helma kozen voor Wie naar de sterren grijpt van Kristin Hannah. We zien hun leeservaring binnenkort terug in een buddyread,

Boekentip van Katrijn:

Wie naar de sterren grijpt van Kristin Hannah. Prachtig, ontroerend, pakkend. De tranen rolden over mijn wangen naar beneden maar een glimlach kwam er zeker en vast ook aan te pas.

c88ec7bb9f6baf5c6660c5688f245f2e.jpg

Janneke koos voor Nog lang en gelukkig van Cathy Kelly.

Boekentip van: Miranda Rodenburg:

Boeken van Cathy Kelly vind ik zalige feel good boeken. Vriendschap staat in alle boeken hoog in het vaandel. Altijd weer genieten van haar boeken! Alleen het nieuwste boek van dit jaar moet ik nog kopen (helaas niet onder de boom gekregen).

Janneke:
Poeh dat was nog lastig kiezen tussen al die leuke tips die we hebben gekregen! Stiekem viel mijn oog al snel op de reactie van Miranda. Ik heb vorig jaar voor het eerst een boek van Cathy Kelly gelezen en vond het een geweldig boek! Dus toen ik haar nieuwste boek zag staan in de Bibliotheek met ook nog eens een prachtig omslag, was ik meteen verkocht. Die ging mee naar huis! 

Ik dacht dat ik het makkelijk ging redden om hem uit te lezen voor dit artikel. Ik heb tenslotte lekker twee weken vakantie voordat ik aan mijn nieuwe baan begin, maar het liep toch anders. Gezellige afspraken en klusjes zoals boekenkasten opruimen kregen voorrang en daardoor ben ik nu slechts ergens rond bladzijde 100. Maar ik kan je wel alvast verklappen: ik geniet er ontzettend van! 

Zoals Miranda al zegt vriendschap (maar ook familie) spelen een grote rol in haar verhalen en ik vind het heerlijk om over de verschillende personages te lezen en hoe ze elkaar afwisselen. Ik kon er wel een beetje moeilijk inkomen omdat er ontzettend veel namen genoemd worden, vooral in het begin. Maar gelukkig worden de onderlinge verbanden veel herhaald, dus dan ben je weer goed op de hoogte. 

Ik ga weer snel verder lezen. Bedankt voor de tip Miranda en hopelijk kom je ook snel aan dit nieuwe boek toe!

c88ec7bb9f6baf5c6660c5688f245f2e.jpg

Diana koos twee titels, maar kwam er niet aan toe

Elsbeth Tipte De lissabon brieven van Gaby Rasters

De Lissabon Brieven van Gaby Rasters! Net als in haar boek "Nooit meer bang" zit er een prachtige diepere laag onder een heerlijke feelgood. Daarbij komt dat er ook nog eens hele verrassende wendingen in het boek zitten en de personages onder je huid kruipen.

Jennifer en Juanita tipten Een jaar met jou van Julia Whelan

Jennifer: Ik ga voor een jaar met jou. Wat een prachtig verhaal. Een boek die je niet weg kan leggen, maar ook niet uit wilt hebben, omdat je bang bent voor het einde. En toen hij eenmaal uit was heb ik nog dagen aan dit boek gedacht. Echt een van mijn favorieten van 2018.
Juanita: Eén jaar met jou van Julia Wheelan, een romantisch boek in het genre van Jojo Moyes, ik heb zo genoten van het prachtige verhaal.

Diana:
Ja, aan mijn plannen lag het niet en aan de tips die we krijgen ontbrak ook niets. Er waren genoeg boeken die ik graag wilde lezen die ons getipt waren. Maar, zoals ik had kunnen verwachten, was januari een hectische maand. Sinds 14 januari zag ik nog maar weinig boeken, letterlijk en figuurlijk, en vielen mijn plannen in het water door mijn inpakgrage man. In eerste instantie stond 
De Lissabon brieven van Gaby Rasters hoog op mijn lijstje, maar ik moest dat boek dan eerst kopen en ik had nog veel liggen. Dus toen ik zag dat Jennifer en Juanita allebei Een jaar met jou tipten en ik dat boek ongelezen in mijn kast zag staan, dacht ik: dat wordt hem! En toen keek ik een dag later opnieuw in mijn boekenkast en bleek mijn man het boek al ingepakt te hebben en hij had geen idee in welke doos die zou zitten. Maar... Eén ding is zeker. 2019 heeft nog veel maanden en zowel De Lissabon brieven en Een jaar met jou wil ik komende tijd nog lezen. Dankjewel voor de tips, lieve Feelgoodvrienden.

c88ec7bb9f6baf5c6660c5688f245f2e.jpg

Zoveel mooie boeken en zoveel tips. We konden ze niet allemaal kiezen. Toch zijn we weer heel wat mooie boeken en verhalen rijker geworden! Hoe is het bij jou gegaan met het lezen van aan jullie getipte boeken in januari? Laat het weten in een reactie onder deze blog.



Reacties op: Wij lazen jullie kerstwinactie Boekentips

Meer informatie

Gerelateerd