Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesbeleving 2022: boek 101 t/m 110

op 22 juni 2022 door

Ik begin met minder goed nieuws, de steenuiltjes zijn te lang aan het broeden en dit is dus niet goed. Ik hoop dat ze eerdaags de kast gaat verlaten of de eitjes eruit gooit. Dit hou ik in de gaten, mocht ze blijven broeden dan verwijder ik de eitjes omdat heel soms de vogels zich dood kunnen broeden.

Gelijk maar het goede nieuws. Ik ga tot het einde van het jaar bij de Graafschapbibliotheken in Lochem werken. Ze weten ervan dat ik samen met mijn oud-collega een boekwinkel ga starten, maar omdat dit nog even duurt en zij echt onthand zijn, mag ik er tot het einde van het jaar in elk geval in dienst komen. Ik heb er inmiddels al vier dagen op zitten en geniet weer om lekker met boeken bezig te zijn en klanten te kunnen helpen. Al zijn de contacten met de klanten natuurlijk veel minder als in de winkel is het wel weer heerlijk. En gelukkig komen er ook erg leuke reacties van mensen die ik nog van de boekwinkel ken. Fijn ook om weer met collega's te kunnen praten en een beetje een ritme/doel te hebben. 

De volgende tien boeken die ik gelezen heb zijn:

Boek 101: Het Evacomplex - Jeroen Windmeijer en Jacobslavenburg ****

Ik vond het bij lange na niet zo goed als De Genesissleutel maar het was wel een origineel verhaal. Weer wat bijgeleerd. (Longlist van de Hebban Thrillerprijs)

Boek 102:  Minnaar - Ilse Ruijters **** 

Dit was een van de boeken die ik toegewezen heb gekregen als jurylid van de Hebban Thrillerprijs. Hier kan je lezen wat ik erover zei in het juryrapport. 

Boek 103: De jongen die met een walvis zwom - Nizrana Farook ****

Het is spannend vanaf pagina 1 en het is beeldend en mooi geschreven. Het is eigenlijk een jeugdboek maar kan ook prima door volwassenen gelezen worden. Mooi avonturenverhaal. 

Boek 104: Het grachtenhuis -Rachel van Charante ****

Dit boek heb ik geluisterd en op de Luisterboekhoek kan je het buddyverslag lezen.

Boek 105: Onvoorspelbaar - Lois Blommestein ****

Dit boek kreeg ik als recensieboek, lees hier wat ik ervan vond. 

Boek 106: Van honingbij tot hagelslag - Joël Broeckaert ****

Een leuk boek dat goed omschrijft waar voedsel vandaan komt, geen lange hoofdstukken, kort maar krachtige tekst. Leuke en informatieve illustraties van Marieke van Ditshuizen. 

Boek 107: Nederland - Charlotte Dematons ****

Een prachtig prentenboek waar je veel over kan vertellen, maar wist je ook dat bijvoorbeeld op elke pagina De Kameleon staat? Erg leuk om te bekijken en hoe langer je kijkt, je snapt het al, hoe meer je ziet. Gelezen voor de 100 grote vriendelijke.

Boek 108: Grenzeloos - Alice Turner ***

Samen met de ladies of crime op Instagram gelezen het tweede boek van Alice wat via Bookchoice aangeboden wordt. Een goed verhaal, maar ik vond het eerste deel beter. 

Boek 109: De GVR - Roald Dahl ***

Via de luisterboekhoek kan je lezen wat ik ervan vond. 100 grote vriendelijke

Boek 110: Daantje, de wereldkampioen ****

Via de luisterboekhoek kan je lezen wat ik ervan vond. 100 grote vriendelijke

Ondertussen ben ik bezig om alle boeken van de longlist van de Hebban Debuutprijs te lezen. Ik heb geen boeken gelezen van de challenge stapel, dus de banner blijft dezelfde en ik ben bang dat dit de volgende keer ook zo is. Wel heb ik een aantal boeken gelezen van de 100 Grote Vriendelijke, inmiddels ben ik over de helft, dat moet wel gaan lukken dit jaar, denk ik. 

Misschien zet ik eind deze maand even alles op een rijtje wat challenges betref om voor mezelf ook weer een overzicht te hebben. 

Ik geniet volop van het mooie weer en als het even kan ga ik lekker buiten een boek lezen, hou jij er ook van om buiten te lezen?

100 grote vriendelijke: 57/100
Twaalf dikke pillen challenge: 4/12
25 boeken in 2022: 7/25



Reacties op: Leesbeleving 2022: boek 101 t/m 110

Gerelateerd