Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesbeleving 2022: boek 111 t/m 120

op 28 juni 2022 door

Het lezen gaat nog steeds erg voortvarend en ik zit echt in een lekkere flow. Ook niet normaal inmiddels 120 boeken gelezen dit jaar. Nu zitten er natuurlijk ook veel jeugdboeken bij en die zijn niet zo dik, maar toch. Daar tegenoverstaande  heb ik ook een aantal dikke boeken gelezen. 

Inmiddels vijf keer gewerkt in de bieb en het is er erg leuk, leuke collega's en dat doet al de helft. Het werk is toch wel erg anders als ik de winkel, maar het went als maar meer. 

De boeken volgende tien boeken die ik gelezen heb zijn:

Boek 111: boek van de longlist Hebban debuutprijs en mag ik dus ook niets over zeggen

Boek 112: boek van de longlist Hebban debuutprijs en mag ik dus ook niets over zeggen

Boek 113: Klara en de zon - Kazuo Ishiguro ***

Geluisterd en ik vond het wel een verrassend leuk verhaal. Ik was heel nieuwsgierig naar dit boek omdat ik normaal niet zo van de hightech en robots en dergelijke ben. Maar omdat Klars een kunstmatige vriendin is maar met een waarnemingsvermogen was het eigenlijk best leuk. Het werd ingesproken door Adeline van Lier en dat was prettig om naar te luisteren. 

Boek 114: De huisgenoot  - Sarah Bailey ****

De recensie kan je hier lezen.

Boek 115: boek van de longlist Hebban debuutprijs en mag ik dus ook niets over zeggen

Boek 116: boek van de longlist Hebban debuutprijs en mag ik dus ook niets over zeggen

Boek 117: boek van de longlist Hebban debuutprijs en mag ik dus ook niets over zeggen

Boek 118: Het geheime leven van Albert Entwistle - Matt Cain ****

Wat een heerlijk boek. De bijna 65 jarige Albert werkt als postbode, maar moet met pensioen. Zelf ziet hij dit niet zitten tot hij bedenkt een fout van vroeger goed te gaan maken. Hij gaat er helemaal voor. Hij was altijd erg op zichzelf maar doordat hij zich wat opener opstelt ontmoet hij allemaal nieuwe mensen. Echt een super leuk boek. 

Boek 119: De tuinen van Dorr - Paul Biegel ***

Het zijn niet echt mijn verhalen, ik begrijp dat mensen ervan genieten, maar ik doe het helaas niet. Ik heb het geluisterd en het werd voorgelezen door Gijs Scholten van Aschat, hij zong er af en toe ook bij, dat was wel leuk. Hij heeft ook een prettige stem om naar te luisteren. 

Boek 120: Escape Game - Maren Stoffels ****

Vier vrienden breken in, bij een nog in aanbouw zijnde Escape room. Als ze binnen zijn moeten ze de puzzels oplossen om eruit te komen. Maar het is levensgevaarlijk. Een spannend en leuk jeugdboek, met plezier gelezen en ik kan me voorstellen dat het voor kinderen vanaf tien jaar heel erg spannend is. 

Het zijn veel boeken voor de longlist van de Hebban Debuutprijs dat maakt het een beetje saai, maar hier maak ik een apart artikel over. Deze week wordt er elke dag een boek voor de shortlist bekend gemaakt, vijf boeken in totaal dus. Ik heb er inmiddels tien gelezen en dus nog vijf te gaan. 

Wederom geen boeken voor de speciale challenges dus de banner blijft weer hetzelfde, hier moet volgende maand verandering in komen anders haal ik het niet. Maar ik ben ook zo eigenwijs dat ik de longslist van de Thrillerprijs en de Debuutprijs wil lezen, daarna kan ik meer uit eigen kast gaan lezen. 

Heb jij weleens alle boeken van een longlist gelezen of ben je meer van de shortlist?

100 grote vriendelijke: 58/100
Twaalf dikke pillen challenge: 4/12
25 boeken in 2022: 7/25



Reacties op: Leesbeleving 2022: boek 111 t/m 120

Gerelateerd