Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

8. Religie

op 02 januari 2022 door

Religie speelt in het hele boek een rol. In deel II bijvoorbeeld komen de religieuze leiders samen om op een aantal wezenlijke vragen een antwoord te formuleren. Ook het hoofdstuk 'De stem in Jacob Evans' zet aan tot denken.

De quote "God is voor mij net zoiets als bridge...etc." is bij onderstaande vragen niet van toepassing. Of je nu gelovig bent (opgevoed) op welke manier dan ook, of atheïst over religie in het algemeen heeft iedereen vast en zeker nagedacht.

a. Welke religieuze leider heeft in jouw ogen het beste antwoord, of heeft jou het meest tot denken aangezet op de vraag: "...is dit wezen volgens de Wet een schepsel Gods?"(pag. 168)? Graag uitleggen.

Gisteren stipte Wilma bij vraag 5 dit al aan, en ik ben benieuwd naar jullie antwoord.

b. Gaan geloof en wetenschap samen? Waarom wel/niet?

c. Le Tellier is naast auteur wiskundige. In Anomalie neemt hij zowel het geloof als de wetenschap op de hak, maar neemt ze beide ook serieus. Denk jij dat hij gelovig is, of gelovig is opgevoed?



Reacties op: 8. Religie

Meer informatie