Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De Camino van Anya Niewierra

op 12 mei 2021 door

Anya Niewierra won met haar vorige thriller Het bloemenmeisje de Hebban Thrillerprijs 2020. Op 25 mei verschijnt haar nieuwste boek De Camino, waarvoor de auteur terugkeert naar de bergen maar het verhaal toch in een geheel andere setting opbouwt. Lees een sneak preview van Niewierra's vierde thriller en schrijf je in voor de leesclub.

Anya Niewierra (1964) maakte van reizen haar beroep. Ze runt een hotel in Mechelen, verhuurt vakantiewoningen in de Pyrénées-Orientales en zit in het bestuur van Necstour, een toeristische lobbyorganisatie in Brussel. Daarnaast schrijft Niewierra thrillers, waarvan haar nieuwste boek De Camino nummer vier is. Haar liefde voor de bergen, en specifiek de Pyreneeën, komt duidelijk naar voren in haar werk.

Haar debuutthriller Vrij uitzicht werd goed ontvangen met een shortlist-nominatie voor de Hebban Crimezone Award 2014. Het dossier, Niewierra's tweede thriller, stond zowel in 2018 als 2019 in de Hebban 1000 als de hoogst beoordeelde thriller van een Nederlandse auteur. Ook met haar derde boek scoorde ze succes: ze won er de Hebban Thrillerprijs 2020 mee.

De Camino

Het is precies een jaar geleden dat Lottes man onverwacht zelfmoord pleegde tijdens het wandelen van de Camino. Emil had als vluchteling uit Bosnië en Herzegovina een moeilijke jeugd, maar toch zou hij nooit zelfmoord plegen. Emil was een geweldige vader, was dol op zijn vrouw en gefocust op zijn werk.

Lotte besluit exact dezelfde route te lopen, in de hoop erachter te komen wat hem tot deze beslissing dreef. Maar dan ontdekt ze dat Emil helemaal niet is wie hij altijd beweerde te zijn... een gruwelijk geheim uit het verleden dient zich aan.

Lees het eerste hoofdstuk



Reacties op: De Camino van Anya Niewierra

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Anya Niewierra

Anya Niewierra

- Auteur bij Luitingh-Sijthoff: www.niewierra.com ++++ - Algemeen Dir...