Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 2 Een schelmenroman!?

op 28 september 2019 door

Dit is nog een vooraf-vraagje: over vóór je begint/begon met lezen (doe alsof). We hebben het dus nog niet over de inhoud van dit boek.

‘De heilige’ is een hondsbrutaal en schandalig boek

(M.M. Driessen in Trouw van 13 september, zie de post van Ees, helemaal bovenaan in het café)

Wat verwacht(te) je van dit boek (vóór het lezen)? Je kent natuurlijk de titel van het boek en wellicht las je de flaptekst. Maar op de kaft prijkt ook ‘een schelmenroman’. Wat verwacht(te) je daarvan? Ken of las je al andere schelmenromans? Speelde dit een rol bij de keuze voor dit leesclubboek?

Schelmenroman Ook: picareske (van Spaans ‘picaro’, schelm). Roman over een ‘schelm’, d.w.z. iemand die allerlei streken uithaalt en zich daarbij vaak niet aan de regels van wet en moraal houdt, maar die wel de sympathie van de lezer heeft. (Ensie.nl)

Let op: Wil je antwoorden op iemand, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder die opmerking. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je een losse opmerking wilt plaatsen.



Reacties op: Vraag 2 Een schelmenroman!?

Meer informatie