Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 5 Over historische feiten en (ander) opzoekwerk

op 12 oktober 2019 door

Marina De Wit: Ik heb voor dit boek gekozen voor een andere manier van lezen. Ik lees eerst een hoofdstuk, daarna herlees ik het 'sneller' en zoek een en ander op - bvb. woorden, vertalingen, achtergrond-informatie, .... Direct opzoeken vind ik niet zo leuk omdat ik telkens uit het verhaal gehaald word. Dit werkt voor mij beter zo

Dit boek barst van historische en andere feitelijke gegevens. Zoek je die op zoals Marina? Zo ja, wat is het leukste, interessantste... uit dit boek dat je hebt opgezocht?  

Historische feiten, die moeten natuurlijk kloppen. En biografische en geografische. Maar dat is dan ook het enige. De rest is allemaal verzonnen. (M.M. Driessen in een interview op VPRO-radio De Favorieten)

Hecht je er belang aan of een romanauteur al die achtergrondfeiten correct weergeeft? Ben je het met andere woorden eens met de uitspraak van M.M. Driessen hierboven? Of vind je dat alles kan in fictie als dat een auteur goed uitkomt, ook het verdraaien van historie, biografie en geografie? 

Leendert W. van der Sluijs: Hij (Driessen) zegt ook dat hij weinig research doet. “Ik kom eigenlijk nooit verder dan Wikipedia. Maar ik heb er genoeg aan.”

Let op: Wil je antwoorden op iemand, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder die opmerking. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je een losse opmerking wilt plaatsen.



Reacties op: Vraag 5 Over historische feiten en (ander) opzoekwerk

Meer informatie