Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 5 - De tijd en de waarheid

op 17 december 2022 door

De auteur van dit boek schrijft een vorm van Faction; hij gebruikt bestaande gegevens die hij heeft over zijn grootvader en vult dit aan met fictie om het verhaal vlot te laten lopen. Af en toe geeft hij aan dat hij iets van gegevens uit notitieboekjes heeft gebruikt. Hoe verder het verhaal vordert, hoe meer Braekevelt de notitieboekjes van zijn grootvader noemt. De grootvader van Braekevelt wist ruim om te gaan met de waarheid, hoe doet Braekevelt dit zelf?

Vraag 5

Vraag 5a.

De tijd waarin het verhaal zich afspeelt wordt hier en daar aangegeven met jaartallen of verwijzingen naar de leeftijd van grootvader. Heb jij dit ongeveer in je hoofd? Of bijgehouden in een tijdlijn? Heb je ergens gecontroleerd of het klopt?

Vraag 5b.

Hoe vond jij de verhouding tussen de feiten en de fictie? Was het voor jou duidelijk waar fictie om de hoek kwam kijken? Welk effect heeft de inbreng van de fictie door de auteur op de 'waarheid' van het verhaal?

Vraag 5c.

Heb jij ergens de neiging gevoeld om iets op te zoeken over de genoemde feiten? Zo ja, wat zocht je op en wat was jouw conclusie?

Vraag 5d.

Wat was de rol van John Steinbeck en waarom noemde Braekevelt hem soms Grossteinbeck? Wat was de rol van Robert Kappa (en waarom Kappa?)?

 



Reacties op: Vraag 5 - De tijd en de waarheid

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Steven Braekeveldt

Steven Braekeveldt

Steven Braekeveldt (°1960) is in het dagelijks leven CEO van Ageas Portugal. Maa...