Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 9 - Van alles wat

op 27 december 2022 door

De kerstdagen zijn voorbij en we gaan weer door met de discussie. Ik hoop dat jullie goede, fijne en relaxte dagen hebben gehad. We zijn al weer bij de voorlaatste vraag van deze discussie aanbeland. Bij deze vraag kijken we nog even aanr verschillende aspecten van het boek die nog niet eerder, of juist wel eerder zijn besproken.

Vraag 9

Anna geeft bij vraag 7, als het over de titel gaat, het volgende aan: 

De schrijver heeft in de proloog, [...] genoemd dat van veel mensen die slechte dingen hebben gedaan, in de oorlog voornamelijk, later de namen en daden bekend zijn geworden, maar wat dat betreft is zijn grootvader de dans ontsprongen. Hij vind dat de daden van zijn grootvader alsnog het licht moeten zien. Hij moet niet langer vergeten worden.

Vraag 9a

Vind jij dat de auteur geslaagd is in zijn poging om zijn grootvader, die hij in de eerste zin al slecht noemt, duidelijk voor het voetlicht te plaatsen? Dat zijn daden alsnog het licht gezien hebben? Waarom wel en waarom niet?

Vraag 9b.

Denk je dat de auteur de lezer met het verhaal een boodschap heeft willen meegeven? Zo ja, welke is dat dan en is hij daarin geslaagd?

Vraag 9c.

Heeft de auteur je kunnen raken? En op welke manier? In positieve of in negatieve zin? Paste dat bij je verwachtingen?

 



Reacties op: Vraag 9 - Van alles wat

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Steven Braekeveldt

Steven Braekeveldt

Steven Braekeveldt (°1960) is in het dagelijks leven CEO van Ageas Portugal. Maa...