Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 1 - De verpakking, van buiten en van binnen

op 20 november 2021 door

Het jasje van het boek

De omslag is ontworpen door Studio Nico Swanink en geïllustreerd door Melissa Castrillón.
Natuurlijk gaat het om het verhaal! We willen weten hoe mooi het geschreven is, hoe sterk het ons aangegrepen heeft en hoe knap het verhaal in elkaar gezet is. Toch is de verpakking van het boek ook interessant om eens goed te bekijken. De omslag, het gebruik van fijne letters en versieringen of tekeningen bij elk hoofdstuk, zoiets maakt een boek vaak echt af. Toch? Of zie ik dat verkeerd?

c5a8db506e3f9affe6b14bee1732b318.jpeg

 

Voor het lezen

- A -
Wat zie jij allemaal aan die omslag? Welke dingen vallen je direct op? Wat valt pas op als je beter kijkt? Zegt de omslag iets over het verhaal dat we gaan lezen?

- B -
Heb je de binnenkant ook even bekeken voordat je startte in het boek? Heb je het boek al eens doorgebladerd of laat je dat liever op je af komen tijdens het lezen? Wat viel je op? Hoe belangrijk is dit voor een boek/voor jou?

- C -
Wat vind je van die omslag? Wat bevalt, wat bevalt misschien juist niet? Heeft Melissa C. haar best gedaan?

 

Na het lezen

- D -
Voor de creatievelingen: hoe zou je zelf deze omslag vormgeven? Wat zou er op moeten staan en welke kleuren (en materialen) zou je gebruiken?

- E -
Na het lezen van het boek proberen we nog even terug te kijken op deze vraag. Vind je dat de omslag passend is? Mis je iets? Staat er meer op dan passend is.

 



Reacties op: Vraag 1 - De verpakking, van buiten en van binnen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Michelle Harrison

Michelle Harrison

Michelle Harrison is een Engelse schrijfster en illustratrice. Voor ze fulltime ...