Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 4 - Hoe zit het nu precies?

op 11 december 2021 door

Weet jij het ?

Je kunt een magisch boek nog zo leuk vinden, zelfs helemaal opgaan in die wereld, toch kan er aan het eind nog het een en ander knagen. Dat is maar goed ook want hierdoor wil je de volgende delen ook gaan lezen in de hoop dat je meer duidelijk krijgt hoe alles in elkaar steekt.
Soms knaagt er iets omdat je je afvraagt of het verhaaltechnisch wel helemaal klopt. Of je vraagt je af of je informatie gemist hebt. Je denkt: "Hoe zit dat nu precies? Waarom verliep het zo en niet anders?"
Bij dit topic buigen we ons over de vragen die het boek opriep tijdens het eerste deel van de discussie. Misschien zuilen we niet alles ophelderen omdat we boek 2 of 3 nodig hebben voor antwoorden. Mogelijk vinden we wel een verklaring voor een deel van de mysteries.

 fa5cf52e07a03e20c4fb9b003afd318a.jpeg

Vraag 4

4a. Vraag van Sanne: hoe zit het met vader? Wat had hij ooit gedaan waardoor hij in de gevangenis kwam en waarom was hij weer thuis aan het einde van het boek?

 

4b. Vraag van Melissa (xmells): Waarom was het telkens mistig en koud, terwijl de zo volop scheen in het verhaal van Sorsha?
Het weer op de eilanden gaf ons richting waar ze ongeveer gesitueerd zouden zijn. Koud, vochtig en mistig deed ons denken aan bijvoorbeeld Schotland, Ierland of misschien Denemarken. Toch was dat niet altijd zo mistig en was er iets bijzonders met het weer. Er waren ook momenten met zon. Zo weinig dat sommigen er overheen lazen. Wie weet nog wanneer de zon juist scheen? En hoe verklaren we de verschillen in weersomstandigheden?

 

4c. Vraag van Marjolijn: waarom leeft Clarissa aan het einde van het verhaal en de moeder van de drie meiden niet? Is er iemand die dat kan uitleggen aan Marjolijn?

 

4d. Na veel discussiëren over de tijd waarin het verhaal zich afspeelt, kwamen velen uit rond 1800 (en het verhaal van Sorsha anderhalve eeuw eerder. Anderen dachten dat het later speelde, gezien de foto's (of waren het toch afbeeldingen?) of de matroesjka's die pas circa 1890 voor het eerst vervaardigd werden. Klopt de informatie van de auteur niet? Of houden we te zeer vast aan verkeerde aanknopingspunten bij dit fictieve, misschien wel dystopisch boek? Wat denk jij?

 

4e. Wat verraste jou in het verhaal? Als je een specifieke vraag hebt over het verhaal (of misschien wel iets over de omslag) schrijf hem dan hier op en we kunnen bekijken of we er samen uitkomen.

 



Reacties op: Vraag 4 - Hoe zit het nu precies?

Meer informatie

Gerelateerd