Meer dan 4,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Kaas van Willem Elsschot

op 10 november 2017 door

Na de dood van zijn moeder besluit Laarmans zijn leven een andere wending te geven. Hij, de brave bediende met een rustig leven, trekt de woeste zakenwereld in. Na een gesprek met de gehaaide patser Boorman laat hij zich overhalen om vertegenwoordiger te worden van een Nederlands bedrijf dat in kaas handelt. Laarmans meldt zich ziek op kantoor en neemt een maand de tijd om zijn handel in kaasbollen op te starten. Zodra hij echter aan de slag gaat, struikelt hij van misverstand naar ontgoocheling. De kaasbollen worden een totale nachtmerrie.

Willem Elsschot

Willem Elsschot is het schrijverspseudoniem van Alfons De Ridder (1882-1960), een reclameman uit Antwerpen. De invloed van zijn oeuvre, dat uitmunt in beknoptheid en stilistische kracht, is en blijft immens. Zijn boeken werden verfilmd, verstript en meerdere malen vertaald. Lees het Hebban Dossier over Willem Elsschot.

Welkom bij deze leesclub rondom 'Kaas' van Willem Elsschot. Het is de bedoeling dat we rond de 17e december met de discussie beginnen. Het wil wel voorkomen dat de deelnemers is België hun boek later ontvangen. In dat geval ga ik de startdatum aanpassen. Ik wijk af van de standaardvragen, bedenk zelf nieuwe vragen die soms wel lastig kunnen zijn. Soms breng ik voor de liefhebbers 'diepgravertjes' in. Dat zijn facultatieve vragen bestemd voor degenen die op zoek zijn naar de diepere lagen in het boek.
In principe ziet de planning er als volgt uit: 
17 december: vraag 1
19 december: vraag 2
22 december: vraag 3
26 december: vraag 4
29 december: vraag 5
31 december: vraag 6
2 januari: vraag 7
5 januari: vraag 8
7 januari: vraag 9
10 januari: vraag 10
Veel leesplezier in deze leesclub.
Jan Stoel, uw leesclubcoördinator


Reacties op: Kaas van Willem Elsschot

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Willem Elsschot

Willem Elsschot

Willem Elsschot (pseudoniem van Alfons De Ridder) werd geboren in een Antwerps b...