Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 10 - Boodschap, bloem, man

op 23 augustus 2021 door

Wat ik me nog afvraag...?

Allereerst is het tijd om te onthullen welk personage jij beschreef bij vraag 8. Dat mag je doen bij het topic van vraag 8 onder je eigen reactie. Ik ben heel benieuwd wat daar uit komt. Het was mooi om te zien hoe iedereen voor een eigen invulling koos en dat er enkele beschrijvingen opdoken die een thema van het verhaal vormden, zinnen die uiteindelijk op meerdere personages van toepassing bleken.
Daarna zijn we toe aan de laatste vraag van de leesclub. We gaan nog één keer proberen de auteur te doorgronden. Wat wilde zij ons vertellen en wat juist niet?

d85f3137ac56fff6345edec623a921de.jpeg

  

Vraag 10

10a. Denk je dat de auteur de lezer met het verhaal een boodschap heeft willen meegeven? Zo ja, welke is dat dan?

 

10b. Waarom koos Evaristo in jouw beleving, niet voor een man als hoofdpersonage? (Ja, duh, vanwege de titel natuurlijk, haha). Zou je in het kort, in enkele zinnen, een man kunnen introduceren als 13e personage?

 

10c. Als je een (virtuele) bloem/maaltijd mag uitkiezen om te schenken aan 1 van de personages, voor wie zou jouw geschenk zijn en welke bloem/maaltijd zou je kiezen? Kun je ook uitleggen waarom deze persoon en waarom die bloem/maaltijd? 

 

10d. Jij bent even coördinator van deze leesclub en denkt na over alle onderwerpen die we besproken hebben. Welke vraag of welk onderwerp zit nog in jouw achterhoofd en zou je nog willen bespreken met de deelnemers? 
Dit is je kans, gebruik hem ;-)

  

Mogelijk heb je jouw recensie al geschreven en een quote uit je recensie en het aantal toebedeelde sterren geplaatst bij het juiste topic. Dat is mooi! 
Als je dat nog niet gedaan hebt wil ik je vragen om dit op z’n laatst op 27 augustus te doen.

 



Reacties op: Vraag 10 - Boodschap, bloem, man

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Bernardine Evaristo

Bernardine Evaristo

Bernardine Evaristo (1959), woonachtig in Londen, is gelauwerd auteur van fictie...