Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 7 - I’ve looked at life from both sides now

op 17 augustus 2021 door

Hoe zag jij het?

 

I've looked at life from both sides now

From win and lose and still somehow

It's life's illusions I recall

I really don't know life at all

Uit: Both sides now van Joni Mitchell

Het lezen van een mozaïekroman betekent dat je soms situaties van verschillende kanten kunt bekijken. Je leest de visies en gedachten van de verschillende personages. Dat levert soms verrassende inzichten op omdat elk personage zijn eigen kijk heeft op de situatie. De vraag komt dan bovendrijven: welke visie klopt? 
Soms lees je de visie van een personage terwijl je zelf heel anders tegen zo'n situatie aankijkt. Kijk eens terug naar jouw leesbeleving, daar waar jij geheel hetzelfde of juist geheel anders dacht dan het personage.
Hier en daar lijkt er een onbenullig zinnetje te staan in de tekst, een uitspraak die tussen neus en lippen genoemd wordt, maar die er toch flink in hakt als je 'm goed tot je door laat dringen.

 a419c1ee7525bdc194130dff7e889de0.jpeg

 

Vraag 7

Tijdens de discussie kwam de relatie tussen Shirley en Carole naar voren. Zij kijken beiden met een andere bril naar de schoolsituatie in het verleden. Hoe kijk jij daar tegenaan? 

 

La Tisha en heeft een beeld over hoe zij zwanger werd van haar derde (blz. 231-232), haar ervaring met Trey. Hoe zou jij de relatie/de situatie tussen Trey en La Tisha omschrijven?

 

Ook in het hoofdstuk van La Tisha: "Ze besefte dat haar jongste zoon haar vader nodig had" (als haar vader opeens weer op de stoep staat). Is dat zo? Wat vond jij? Zag je deze beweging op meer plaatsen in het boek?

 

Heb jij passages in gedachten waarbij je twee kanten van het verhaal in beeld kreeg? Heb jij op een bepaald moment gedacht: 'Zo zo, dat is nog eens een uitspraak!' Of 'Nou nou, kan dat zomaar?'

 



Reacties op: Vraag 7 - I’ve looked at life from both sides now

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Bernardine Evaristo

Bernardine Evaristo

Bernardine Evaristo (1959), woonachtig in Londen, is gelauwerd auteur van fictie...