Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 3 - Twelve Angry Women-men

op 08 augustus 2021 door

Personages

We hebben met twaalf hoofdpersonages te maken. Soms zijn ze tevens een bijpersonage in de episodes van een ander hoofdpersonage. Ze zijn allemaal op de een of andere manier verbonden maar hebben toch hun eigen verhaal. We buigen ons nu vooral op de personen zelf en hun ontwikkeling. De onderwerpen die besproken worden bij elk hoofdstuk komen in een volgende vraag naar voren.

 

7ef66d4d41405b939218e5cc25617732.jpeg

 

Vraag 3

A. Had jij een favoriet personage of juist iemand die je minder beviel? Kun je ook vertellen waarom? Hoe vond je de ontwikkeling van dit (deze) personage(s) uitgewerkt?
[Het gaat dan vooral over de persoon zelf. De onderwerpen die eraan gekoppeld zijn bespreken we later]

B. met welk personage zou je bevriend willen zijn? Kun je ook uitleggen waarom? Misschien is er ook iemand met wie je zeer zeker niet bevriend zou willen zijn?

C. In hoeverre vond je de verbanden onderling interessant? Of bleven het toch verschillende mensen/verhalen? Waren alle verbanden duidelijk? Hoe zou jij die verbanden omschrijven?

D. In de Nederlandstalige editie is een andere indeling gemaakt dan bij de Engelstalige versie*. Kun je een reden vinden waarom die indeling zo gekozen is? Hoe had jij het willen indelen?

  

*In de Engelstalige versie is voor elk personage een hoofdstuk gereserveerd. Bij de Nederlandstalige versie zijn hoofdstukken geclusterd. Zo zijn er vijf hoofdstukken ontstaan.
Hoofdstuk 1 Amma (met Yazz en Dominique)
Hoofdstuk 2 Carole (met Bummi en LaTisha)
Hoofdstuk 3 Shirley (met Winsome en Penelope)
Hoofdstuk 4 Megan/Morgan (met Hattie en Grace)
Hoofdstuk 5 De afterparty

EDIT: de Engelstalige en Nederlandstalige versie verschillen minder van elkaar dan ik dacht. Ook bij de oorspronkelijke versie werd gekozen voor 5 hoofdstukken. Alleen werd daar in de inhoudstafel ook elk personage-hoofdstuk apart benoemd.

Dat maakt dat de vraag is: wat vind je van de hoofdstukindeling?

 



Reacties op: Vraag 3 - Twelve Angry Women-men

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Bernardine Evaristo

Bernardine Evaristo

Bernardine Evaristo (1959), woonachtig in Londen, is gelauwerd auteur van fictie...