Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 2 - Genre?

op 26 mei 2021 door

Past dit boek in een hokje?

Naar aanleiding van de opmerkingen bij de vorige vraag over de cover voeg ik deze vraag toe. Geregeld kwam naar voren dat de cover iets te soft lijkt voor literatuur en te stilistisch is voor feelgood (gechargeerd). Sommigen zouden het boek oppakken op basis van de cover, andere juist niet. Sommigen zien liever een andere cover (bij dit soort boeken). Ook kwam de vraag naar boven of het een boek is dat door mannen niet snel opgepakt zou worden.

Nu passen feelgood en literatuur volgens de uitgeverijen allemaal onder de romans, toch is er een duidelijke scheiding tussen beide ‘genres’ hier op Hebban. Hoe zit het met dit boek? 

26 mei 2021

55508a04a4872a7ddf5dcfbe86666fde.jpeg 

 

Vraag 2

Aan welke kant van de streep plaats je dit boek en waarom?

  • Welke kenmerken van Feelgood herken je? En dan hebben we het niet alleen over het feelgood einde waarin alles goed komt.
  • Welke kenmerken van literatuur zijn je opgevallen? Hier mag je alle zaken die je daarbij vind passen noemen.
  • Wat waren jouw verwachtingen vooraf naar aanleiding van de beschrijving van het boek, de preview, de cover en de titel?

Gebruik gewoon weer de roze reactie-plaatsen-button voor je antwoord en de grijze reageer button als je op iemand reageert.



Reacties op: Vraag 2 - Genre?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sholeh Rezazadeh

Sholeh Rezazadeh

Sholeh Rezazadeh (1989) is dichter en schrijver. In een vorig leven in Iran was ...