Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Rodham van Curtis Sittenfeld

op 03 juli 2020 door

Vorige maand verscheen Rodham van Curtis Sittenfeld, een boek waarin Hillary Rodham besluit haar leven niet met dat van Bill Clinton te verbinden en op eigen kracht omhoog zal klimmen in de Amerikaanse politiek. Een roman waarin die ene vraag centraal staat: 'wat als'. Lees een sneak preview en schrijf je in voor de leesclub.

De Amerikaanse Curtis Sittenfeld (1975) schrijft al zo lang ze het zich kan herinneren. Hoewel ze altijd geloofde dat ze naast haar schrijverschap zou moeten werken als journalist of leraar om zichzelf te kunnen onderhouden, wist iedereen al dat ze uiteindelijk auteur zou worden. Op haar zestiende won ze een nationale schrijfwedstrijd en studeerde creatief schrijven aan Stanford University. Daar schreef ze artikelen voor de universiteitskrant en was ze redacteur van de wekelijkse kunstbijlage.

Het is niet de eerste keer dat Sittenfeld schrijft over een Amerikaanse first lady. Na het succes van haar eerste twee romans (waaronder debuutroman Prep) schreef ze De echtgenote, waarvan het hoofdpersonage is geïnspireerd op Laura Bush, vrouw van voormalig president George W. Bush. Voordat ze begon aan Rodham, een alternatieve geschiedenis van het leven van Hillary Clinton, bewerkte ze Pride and Prejudice van Jane Austen met een frisse, moderne twist in Een begerenswaardige vrijgezel.

Het verhaal

In 1971 is Hillary Rodham een veelbelovende jonge vrouw: ze stond net in Life Magazine, studeert rechten aan de prestigieuze Yale Law School, en maakt al naam als activist en voorvechter van vrouwenrechten. En dan ontmoet ze Bill Clinton. Een mooie, charismatische medestudent die zijn politieke carrière al ijverig in de steigers aan het zetten is. Algauw vinden ze een intellectuele evenknie in elkaar, maar ook een diepgaande emotionele en fysieke verbintenis zoals beiden nooit gekend hebben. In het echte leven volgde ze de liefde van haar leven terug naar zijn thuisstaat Arkansas en werd ze de Hillary Clinton die we al decennia kennen. Tot zover het waargebeurde verhaal.

Maar in deze meesterlijk verbeelde, alternatieve geschiedenis gaat Hillary een andere weg. Ze verlaat Clinton en vertrekt met een gebroken hart uit Arkansas. In de daaropvolgende decennia klimt Hillary Rodham omhoog in de Amerikaanse politiek. Haar wegen zullen die van Bill Clinton telkens opnieuw kruisen, zowel in de politieke arena als privé. Totdat ze tegenover elkaar komen te staan in de Democratische voorverkiezingen van 2016.

Leesfragment

Lees hier een sneak preview



Reacties op: Rodham van Curtis Sittenfeld

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Curtis Sittenfeld

Curtis Sittenfeld

Curtis Sittenfeld heeft inmiddels zes boeken op haar naam staan en een collectie...