Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat wij zagen van Hanna Bervoets

op 21 mei 2021 door

Wat wij zagen

Wanneer Kayleigh in de financiële problemen raakt, solliciteert ze naar een baan als 'content moderator' voor een online platform waarvan ze de naam niet mag noemen. Haar taak: beoordelen welke aanstootgevende filmpjes, foto's en tirades moeten worden verwijderd. Het werk is zwaar. Kayleigh en haar collega's zien gruwelijke dingen voorbijkomen, en de richtlijnen van het platform zijn vaak onnavolgbaar. Toch voelt Kayleigh zich op haar plek, binnen het moderatorenteam vindt ze broederschap. En als Kayleigh verliefd wordt op haar collega Sigrid lacht de toekomst hen toe. Of lijkt dat maar zo? Wat wij zagen is een verhaal over wie of wat ons wereldbeeld bepaalt.

Hanna Bervoets (1984) werd met haar werk verschillende malen genomineerd voor de Gouden Boekenuil, de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs. In 2017 won ze de BNG Bank Literatuurprijs voor Ivanov en in datzelfde jaar ontving ze de Frans Kellendonk-prijs voor haar gehele oeuvre. Naast romans schrijft Bervoets essays en recensies over film, media en technologie voor onder andere de Volkskrant en NRC Handelsblad. Haar roman Welkom in het Rijk der zieken behaalde de longlist van de Bookspot Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs. In 2021 verscheen naast het Boekenweekgeschenk ook de verhalenbundel Een modern verlangen.

Je krijgt Wat wij zagen cadeau van de Nederlandse boekhandels bij besteding van minstens €15 aan Nederlandstalige boeken in de Boekenweek.



Reacties op: Wat wij zagen van Hanna Bervoets

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets (1984) werd met haar werk verschillende malen genomineerd vo...