September: een klein wonder

op 30 september 2018 door

Ja, ik durf te zeggen dat er een klein wonder gebeurd is deze maand.

VIER (4) boeken hebben vijf sterren gekregen van mij en iedereen die mij een klein beetje kent, weet dat ik erg zuinig ben op vijf sterren, want als je ieder boek vijf sterren geeft, heeft heel die waardering geen zin meer. Vijf sterren, dat moet je dik verdienen bij mij.

En dan toch, deze maand, zomaar ineens hebben vier boeken dat verdiend en daarvan twee boeken van dezelfde schrijfster: Madeline Miller. Voor iedereen die nog nooit van haar gehoord heeft, zoek het op en lees The Song of Achilles en daarna Circe of in omgekeerde volgorde zoals ik gedaan heb, maakt niet uit, het is geen reeks. Het zijn ook geen thrillers, het zijn pareltjes, hervertellingen van mythes van de Grieken, verhalen die iedereen wel kent uit zijn schooltijd en met hoofdpersonen waar ook wel bijna iedereen ooit al van gehoord heeft, Achillus, Odysseus, Zeus, noem maar op. Wie denkt, bah, oudheid, daar heb ik niets mee, je leest het er niet aan af dat de verhalen zich in zo'n ver verleden afspelen. Echt niet, geloof me maar. 

 

Overzicht 

Sam Bourne - Complot tegen de president: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-complot-tegen-de-president

Angela Marsons - Silent scream: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-silent-scream

Willem Asman - Enter: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-enter

Abdelkader Benali - Zandloper: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-zandloper

Jorn Lier Horst - De kluizenaar: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-de-kluizenaar

Scott McEwen - Doelwit Amerika: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-doelwit-amerika

Paolo Cognetti - De buitenjongen: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-de-buitenjongen

Jan Guillou - De kop in het zand: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-de-kop-in-het-zand

Daniel Silva - De Engelse spion: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-de-engelse-spion

Bernard Minier - Verduistering: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-verduistering

Jill Shepherd - The Last Frontier: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-the-last-frontier

Madeline Miller - Circe: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-circe

Angela Marsons - Evil Games: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-evil-games

Madeline Miller - The song of Achilles: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-bloomsbury-modern-classics-song-of-achilles

Angela Marsons - Lost Girls: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-lost-girls

Robert Goddard - Panic Room: https://www.hebban.nl/recensies/veravb-over-panic-room

  

Statistiekjes 

442347d103f6d2ddd0f8bcdbefff9b07.jpg

  

Conclusie

De vijf sterren zijn voor: Daniel Silva met De Engelse Spion, Angela Marsons met Lost Girls, Madeline Miller voor The song of Achilles en Circe en die laatste had van mij wel zes sterren gekregen als dat zou kunnen. 

Wat ook opvalt is dat ik 6 boeken in het Engels gelezen heb, dat is toch een nieuw record en even kwam het in mij op om de reading challenge volgend jaar helemaal in het engels te doen, maar dan mis ik natuurlijk veel Vlaamse en Nederlandse schrijvers, dat ga ik mezelf niet aandoen, maar een hele maand alleen in het engels lezen, dat zou ik nog wel kunnen. Ik heb er in ieder geval van genoten. 

Zo kom ik meteen bij het volgende: ik ben gestart in een nieuwe reeks met seriepersonage Kim Stone van Angela Marsons, boeken die ik via een koopje allemaal in het engels als ebook heb. Deze maand heb ik er de eerste drie delen doorgejaagd en ze zijn me allemaal meer dan goed bevallen. Hierover heb ik ook een kort blogje geschreven: Kim Stone 

Die zes engelstalige boeken, waren toevallig alle zes door vrouwen geschreven. De balans mannen/vrouwen blijft in onbalans en ik denk dat dat uit de top 1000 die vandaag gepubliceerd wordt, ook zal blijken.

Ik heb ook twee nieuwe auteurs ontdekt waarvan ik nog nooit gehoord had, Bernard Minier uit Frankrijk en Jorn Lier Horst, een zoveelste talent uit Scandinavië. Ik weet niet wat ze daar in het water doen, maar het werkt wel.

Verder kabbelt de reeks van Jan Guillou ook rustig verder, deel 4 van De Grote Eeuw is ook verteerd, het volgende deel ligt klaar om te lezen. 

Ik heb een heerlijke leesmaand achter de rug, jullie ook?Reacties op: September: een klein wonder

Gerelateerd