Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De favoriete thrillerauteurs van Kitty

op 31 mei 2020 door

Mijn liefde voor de scandithriller is groot, heel groot. Zo groot dat ik ook veel favoriete Scandinavische thrillerauteurs heb. Om het voor jullie een beetje overzichtelijk te houden, zal ik mij beperken tot mijn top vijf. Wel met een disclaimer! Als je me morgen naar mijn top vijf vraagt, dan kan deze er zo maar opeens weer heel anders uitzien.

Hjorth Rosenfeldt

Ik heb echt een haat-liefdeverhouding met de enigzins vrouwonvriendelijke Sebastian Bergman. Hij is een sublieme forensisch psycholoog en profiler bij de politie, maar kan zo onbeholpen uit de hoek komen.

Lars Kepler

De serie met de uiterst vriendelijke en attente Fins-Zweedse inspecteur Joona Linna zit zo goed in elkaar dat ik iedere keer weer uitkijk naar het volgende deel. Hun standalone Playground vond ik minder geslaagd. 

Cilla en Rolf Börjlind

Wederom een serie, het begint wel op te vallen. Dit keer met Tom Stilton en Olivia Rönning in de hoofdrol. Sterk aan deze serie vind ik dat ze iedere keer weer een actueel thema weten aan te raken dat je aan het denken zet.

Camilla Läckberg

Ik ben verliefd op Erika Falck en Patrick Hedström. Smachtend kijk ik uit naar hun volgende avontuur! Helaas piept het tweeluik met Faye in de hoofdrol voor. Ook leuk, maar die kan mij toch minder bekoren. 

Jo Nesbø

Werkelijk iedere thriller van hem heb ik verslonden en er zit er geen een tussen die tegengevallen is. Zijn standalones zijn juweeltjes en de serie met Harry Hole in de hoofdrol is verplicht leesvoer voor iedere scandithrillerliefhebber.

En natuurlijk kan ik het niet laten om nog meer thrillerauteurs te noemen! Stieg Larsson, Anders Roslund, Thomas Enger, Jens Hendrik Jensen, Emelie Schepp en Stefan Ahnhem hebben vandaag de top vijf net niet gehaald. Wie weet morgen wel!

Staat een van deze thrillerauteurs ook in jouw top vijf? En als jij een Scandinavische thrillerauteur mag noemen, wie is dat dan? Vertel!

Leesgroet van Kitty

p.s. Greet heeft vorige week haar favoriete romanauteurs bekend gemaakt! Nieuwsgierig? Lees dan snel haar blog.Reacties op: De favoriete thrillerauteurs van Kitty

Meer informatie

Over

Hjorth Rosenfeldt

Hjorth Rosenfeldt

Hans Rosenfeldt (Boras, 1964) is acteur, toneelschrijver en presentator voor rad...

Lars Kepler

Lars Kepler

Lars Kepler is het pseudoniem van het Zweedse schrijversechtpaar Alexandra Coelh...

Cilla & Rolf Börjlind

Cilla & Rolf Börjlind

Cilla en Rolf Börjlind behoren tot de meest gevierde en bekroonde scen...

Camilla Läckberg

Camilla Läckberg

Camilla Läckberg (Fjallbäcka, 1974) is een van de succesvolste Zweedse thrillera...

Jo Nesbø

Jo Nesbø

Jo Nesbø (Oslo, 1960) geldt als de belangrijkste en populairste misdaadauteur va...