Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De top 5 van Kitty

op 29 december 2020 door

Wie er onze releaselijsten op naslaat, kan het niet ontkennen: er zijn dit jaar ontzettend veel (en goede) scandi’s verschenen, zowel thrillers als romans (en zelfs een aantal non-fictietitels en jeugdboeken). De bloggers van de Spot Literatuur uit het hoge Noorden vertellen jullie graag welke boeken dit jaar het meest bij hen in de smaak gevallen zijn. Vorige week deed Greet haar verhaal, vandaag is Kitty aan de beurt.

Mijn scandijaar in cijfers

In 2020 las ik maar liefst 101 boeken, waarvan 31 scandi’s: 30 thrillers en 1 roman. Een op de drie boeken die ik lees komt dus uit Scandinavië. Voor mijn gevoel heb ik meer thrillers uit Scandinavië gelezen, maar de cijfers liegen niet. Dit komt denk ik omdat ik van die boeken het meest geniet en ze over het algemeen ook langer blijven hangen.

Dat de scandithrillers mij goed gesmaakt hebben, blijkt wel uit het aantal sterren: tien keer 3 sterren, twintig keer 4 sterren en één keer 5 sterren. Een mooie score, al zeg ik het zelf.

Mijn vijf favorieten van 2020 

Heerlijk om weer even te neuzen in de lijst met boeken die ik dit jaar gelezen heb. Het was een heus gevecht om de top 5 samen te stellen. Na veel wikken en wegen ben ik tot de volgende titels gekomen, allemaal uit Zweden! 


Welke scandithriller zet jij dit jaar op de eerste plaats? En staat er een in mijn top 5 die je ook wil lezen of gelezen hebt?

Fijne dag! 
Kitty 



Reacties op: De top 5 van Kitty

Meer informatie

Gerelateerd