Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat las ik deze maand? 03/2017

op 30 maart 2017 door

Het laatste boek van deze maand is net uit, dus hier ben ik weer! Verrassend is het vermoedelijk niet meer, ik geef voor de derde maand op rij 5 sterren aan een roman. Nou ja, twee romans om precies te zijn. Nu is het natuurlijk zo dat ik vaak oudere titels lees die me door mijn leesvrienden werden aangeraden, dus de kans op tegenvallers is veel kleiner dan bij thrillers. In dat genre lees ik vaak heel recente boeken en dat kunnen natuurlijk niet allemaal meesterwerken zijn.

19. Liv (vertaald als Donker water) - Mikaela Bley ***
Na Meisje vermist is dit het tweede boek over verslaggeefster Ellen Tam. Mikaele Bley schrijft heel eenvoudig, haar boeken zijn aangenaam tijdverdrijf, maar echt spannend vind ik ze niet. De eerste delen in de serie vind ik van gemiddelde kwaliteit, ik weet daarom nog niet of ik de reeks verderzet. Dit boek heb ik gelezen net voor de Nederlandstalige versie uitkwam, altijd leuk en dus heb ik een recensie geschreven. 

20. Italiaanse schoenen - Henning Mankell *****
Boek van de maand bij Literatuur uit het hoge Noorden. Hoewel Mankell miljoenen fans heeft over de hele wereld, heb ik zelf nog maar heel weinig van hem gelezen, ik denk zelfs dat dit mijn eerste roman is (na een paar Wallanders). En wow, wat was ik onder de indruk van de vertelkunst van de man. Zonder enige twijfel vijf sterren, dat belooft voor 'Zweedse laarzen, het boek dat min of meer de opvolger van Italiaanse schoenen is. Recensie

21. De laatste uitweg - Federico Axat ****
Een boek dat door velen de hemel ingeprezen en door anderen verguisd wordt, dat zijn voor mij de interessantste. Na het lezen van het boek kan ik beide kampen begrijpen, de Argentijn Axat heeft een heel bijzondere psychologische thriller afgeleverd. Goed voor een een recensie met 4 sterren. In de loop van de maand april wordt er op de blog We Love Crime een verslag over dit boek geplaatst. 

22. Alles verloren- Roel Janssen ****
Dit is een van de boeken die we bij Hebban konden downloaden tijdens de Nederlandse Thriller Tiendaagse. Geen klassieke thriller, wel heel boeiend. Over de vluchtelingenproblematiek en politieke onmacht. Ook hier heb ik een recensie van geschreven (voor wat hoort wat). 

23. De Cock en de moord op maat - Peter Römer ***
Gewonnen bij DPB. Zeer dun boekje (een goeie 150 blz), maar toch een fijn verhaal. Geen ingewikkelde verhaallijnen, maar gewoon een lekker boek. 

24. Een zakelijk tripje - J. Zuniga-De Jong **
Het was van de zomer 2016 geleden dat ik nog een boekenbloggersklusje had, dus was wel weer eens leuk om een boek te lezen en er aansluitend over te bloggen. Jammer alleen dat het boek nogal tegenviel. Twee sterren voor het eerste deel in de Secretary Journals rond secretaresse Jo-Anna. Bij een boekenbloggersklus hoort wat mij betreft niet alleen een blog, maar ook een recensie

25. Björnstad (nog niet vertaald) - Fredrik Backman *****
Eerste deel van een nieuwe trilogie. Het boek is nog niet in het Nederlands beschikbaar, dus heb ik uitzonderlijk een recensie op Goodreads geplaatst. Een juweel van een boek, met als rode draad het belang van ijshockey in een kleine Zweedse gemeenschap. Een boek dat je doet nadenken, een boek vol prachtige wijsheden. Backman is het na o.a. Een man die Ove heet nog niet verleerd, integendeel. Ik ben ervan overtuigd dat het een kwestie van tijd is vooraleer Björnstad vertaald wordt.

26. De juiste man - Max van Olden ***
De tweede van Olden heb ik gelezen voor de Hebban-leesclub, ik heb een digitale versie ontvangen. Vlot leesbaar verhaal met een ex-advocaat in de hoofdrol, een boek dat je in geen tijd uit hebt. Beetje ongeloofwaardig en over the top bij momenten. Het debuut vond ik beter, dit nieuwe boeken krijgt een ster minder, maar wel een recensie

27. De stad van spiegels - Justin Cronin ***
Afsluitend deel in de trilogie, bestaande uit De oversteek, De twaalf, De stad van spiegels. Een paar maanden geleden kon je je opgeven voor de Justin Cronin Challenge, alle drie de boeken binnen een bepaald tijdsbestek lezen. Het is me net gelukt :-) Bij de eerste twee boeken stond ik al in dubio, drie sterren of vier, en dat was bij dit laatste boek niet anders, het zijn er drie geworden. 

En, naar goeie gewoonte, de statistiekjes ! 

  • 7 boeken in het Nederlands, 2 in het Zweeds
  • 9 eigen boeken, 0 uit de bib
  • 5 papieren boeken, 4 e-books
  • 6 thrillers, 3 romans
  • 7 recensies
  • 1 keer 2 sterren, 4 keer 3 sterren, 2 keer 4 sterren, 2 keer 5 sterren

Ongelooflijk hoe snel de weken voorbijgaan. Maart was een maand met veel 'verplichte' boeken (7 van de 9): twee duimpjesboeken voor We Love Crime, twee boeken voor Literatuur uit het hoge Noorden, een leesclubboek, het laatste boek voor de Justin Cronin Challenge en een boekenbloggersklusje. Toch ben ik kunnen beginnen in de klassieker Anna Karenina, voor de eerste Hebban-leesclub die uitsluitend op eigen exemplaren draait. Vandaag begin ik aan deel drie (van de acht), meer over dit boek volgende maand. 

Veel leesplezier, 
Greet



Reacties op: Wat las ik deze maand? 03/2017

Gerelateerd