Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat las ik deze maand? 07/2021

op 31 juli 2021 door

Laatste dag van de maand alweer. Met een perfect weertje wat mij betreft, temperaturen rond de 20 graden en af en toe een mals regenbuitje. Natuurlijk zie ik de regen liever 's nachts vallen en die strakke wind van de laatste dagen hoeft ook niet echt, maar toch vind ik het prachtig. Honderd keer liever dit typisch Belgische zomerweer dan dagenlang een stralende zon met temperaturen richting de dertig graden. Het gras kreunt niet onder de droogte, alles is mooi groen als ik naar buiten kijk en ik ... ik kon gewoon lekker lezen! 

Thriller 

66. De man die met poppen speelde, Magnus Jonsson *** 
Eerste deel van een trilogie. Boeiend verhaal en het tempo zit meestal goed, onder andere dankzij de vele, korte hoofdstukken. Vlot geschreven klassieke thriller: er wordt iemand vermoord, waarna een stel speurders op de zaak gezet wordt. Om het geheel wat te pimpen is er een tweede verhaallijn en probeert de auteur de lezer op een dwaalspoor te brengen. Sterke middenmoter, maar niet goed genoeg voor vier sterren. 

67. Perfecte dood, Helen Fields ****
Derde deel in de serie met Luc Callanach & Ava Turner. Het was alweer genieten, de boeken van Fields lezen lekker vlot. Het zijn geen gecompliceerde verhalen, maar dat hoeft echt niet altijd. De auteur heeft er net als altijd geen problemen mee om een paar personages om het leven te brengen, saai is het nooit bij haar ;-) 

68. Beatrice, Lina Bengtsdotter ***
Derde deel in de serie met Charlie Lager, in het Nederlands vertaald als De man die een vreemde was. In het hoofdverhaal gaat het om een verdwenen baby, in de tweede verhaallijn om meisjes in een instelling. Geen idee wanneer dat tweede verhaal zich afspeelt (vervelend) en het heeft totaal andere personages. 
Het idee achter de uiteindelijke ontknoping is erg goed, maar het is jammer dat er zo weinig hints voor de lezer zijn. Je hebt totaal geen idee waar het heen gaat, waardoor het boek niet echt spannend is.

72. De lucht is van ons allemaal, Sara Lövestam ****
Derde deel in de serie over Kouplan, een Iraanse vluchteling die illegaal in Zweden verblijft. Als bij toeval is hij in het speurdersvak terechtgekomen; niet officieel natuurlijk, hij werkt in het zwart. Het tweede boek in de reeks las ik niet, maar in vergelijking met het eerste is dit nieuwe boek een pak beter. Sterk verhaal, heel aangename lectuur. Uitkijken nu naar nummer vier, want ... cliffhanger! (recensie

74. Afdaling, Bernard Minier ****
Recensieboek. Zesde boek in de serie met Martin Servaz. Ik las voorheen al het eerste en het vijfde boek. Net als in nummer vijf laat Minier ook deze keer alle belangrijke figuren en gebeurtenissen uit de vorige boeken de revue passeren. Ideaal dus voor wie nu wil instappen. Wat kan ik over het boek zeggen? Goede plot, actie, spanning, gewoon weer goed! (recensie

76. De blinde vlek, Jo Claes ****
Ik durf het bijna niet te vragen, maar doe het toch. Herinneren jullie je nog mijn twee persoonlijke challenges voor dit jaar? Een ervan bestond eruit alle misdaadverhalen van Jo Claes te lezen, de boeken dus met Thomas Berg in de hoofdrol. Wel, ik ben eindelijk in gang geschoten met dit tweede deel in de reeks (het eerste las ik jaren geleden al eens). Heerlijk leesvoer, meer hoef ik er niet over te zeggen, toch? 

Literatuur

70. Middernachtbibliotheek, Matt Haig ****
Recensieboek. Een roman over wel en niet willen leven, die je meeneemt naar parallelle werelden. Een verzameling waarheden die sommigen van ons kennen en anderen nog moeten ontdekken. Een licht verhaal ondanks het ernstige thema. (recensie)  

75. Magneet, Lars Saabye Christensen ****
Eindelijk heb ik deze Noorse klepper gelezen! Applaus voor mezelf, want ik het het boek echt al ontelbare keren verlengd bij de bieb (normaalgezien kun je dat maar één keer doen, maar nu dus niet). Wat een speciaal boek! Over het koppel Synne en Jokum, over fotograferen en andere kunstvormen. Bijzonder boek, ik schreef er een artikel over voor Literatuur uit het hoge Noorden

Jeugd

69. Dikke Vik en vieze Lies worden vrienden , Sunna Borghuis ***
Luisterboek. Lies moet aanvankelijk niets weten van de nieuwe klasjongen Vik, maar worden uiteindelijk de beste vrienden. Echt een leuk verhaal voor vrij jonge kinderen. 

71. Lotje, waar ben je nu?, Corrie Lührs *** 
Heel oud boek, gevonden bij mijn moeder op zolder. En geloof het of niet, het verhaal kwam me na ongeveer veertig jaar nog altijd bekend voor. Echt wel gedateerd, zo dom en onwetend als Lotje zijn kinderen nu niet meer. De wet van Murphy aan het werk. Allemaal mogelijk doordat er nog geen mobiele telefoons bestonden. Een zenuwslopend boek, een thriller voor de jeugd, al was het vast niet zo bedoeld. 

73. IQ 140, Dirk Bracke & Herman van Campenhout ***
Een boek over hoogbegaafdheid, zo wordt het aangekondigd. Het begon sterk, maar uiteindelijk kwam het thema hoogbegaafdheid er nogal bekaaid vanaf en was het vooral een boek over pesten en jeugdliefdes. Gewoon oké dus, toch iets meer verwacht van Bracke. 

77. Het wonderlijke winterboek - Kerstvakantie, Diverse auteurs ***
Luisterboek, heel leuke verhaaltjes voor kinderen. Over sneeuwvlokken en wolkenblazers die hun stem kwijt zijn, over olieballen bakken en nog veel meer. Aangenaam luistervoer voor als je op wandel bent. 

Deze blog zou niet compleet zijn zonder een paar cijfertjes, dus hier gaan we! 

11 boeken in het Nederlands, 1 in het Zweeds
10 eigen/gewonnen boeken, 2 uit de bieb 
5 papieren boeken, 5 e-books, 2 luisterboeken
6 thrillers, 2 romans, 4 jeugdboeken
7 x 4 sterren, 5 x 3 sterren 
4.016 bladzijden 
1 klepper

Op naar augustus nu! 
De maand begint al meteen met een wijziging in de planning. Maar zeg nu zelf, wat doe je als je uit het rek met de sprinters het zevende zussenboek kunt meenemen? Inderdaad, niet twijfelen en dat als eerste lezen (want na een week moet het terug). Voor daarna heb ik een aantal scandi's op de planning staan, vooral romans deze keer. Ook ligt er een duimpjesboek voor het Thriller Café naar mij te lachen (roep hier even als je een bijdrage wil leveren voor onze blog over De rode koningin). Ik lees vermoedelijk ook weer twee recensieboeken. Is dat alles? Nee, natuurlijk niet, maar dat lezen jullie volgende maand! 

Hoe was jullie leesmaand juli? Zijn er titels van mijn lijstje die je nieuwsgierig gemaakt hebben? 

Groetjes, 
Greet 



Reacties op: Wat las ik deze maand? 07/2021

Gerelateerd