Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De boeken van maart

op 01 april 2019 door

Maart is altijd een boekenmaand. De boekenweek speelt daarbij voor mij altijd best wel een grote rol. Ik geef mezelf namelijk elk jaar met de boekenweek een boek cadeau en ben al weken aan het bedenken welk boek dit dan moet worden. Regelmatig wissel ik mijn keuze soms nog op het laatste moment in de boekwinkel. Gelukkig heb ik ook dit jaar weer een keuze kunnen maken, Normale mensen van Sally Rooney. Verder sloot ik de boekenweek zaterdag af met een literaire wandeling van bookloverstour in Amsterdam, met als thema natuurlijk 'De moeder, de vrouw'.

Los van de boekenweek waren er natuurlijk ook nog boeken die ik las. Als eerste las ik De geest geven van Hilary Mantel. Een boek dat best al enige tijd op mijn nog te lezen lijst stond maar de Spot van Tea zorgde er uiteindelijk voor dat ik het boek nu op de "heb ik gelezen" lijst kan zetten. Lees hier wat mijn medelezers en ik er van vonden.

Vervolgens las ik een boek uit een hele lange serie waarvan ongeveer elk jaar een nieuwe boek verschijnt Wat niet verdwijnt van Donna Leon. Een boek als vanouds, heerlijk om even tussendoor te lezen. Daarna was het boek dat ik moet lezen voor mijn leesclub klaar, De onsterfelijken van Chloe Benjamin. Was ik vorige maand totaal niet enthousiast over het leesclub boek, deze keer viel het boek beter in de smaak. Niet alleen de cover is ontzettend mooi, ook het verhaal is heel bijzonder. Wat doe je, hoe vul je je leven in als je van een waarzegster je sterfdatum hebt gehoord. Vier broers en zussen die hun sterfdatum weten vullen dat ieder op hun eigen manier in. Benjamin beschrijft dit op zo'n mooi en soms filosofische manier dat je ook zelf na gaat denken over de manier waarop je in je leven staat. Een absolute aanrader.

Hierna las ik alvast in het kader van de 'Lees eens wat anders' maand op Hebban, Harteloos van Marissa Meyer. Binnenkort kun je op de Spot van de Literatuurclub lezen wat Anne, Saar, Gigi en ik van dit YA-boek vonden. Het boekenweek geschenk heb ik vorige maand al gelezen, het boekenweek essay las ik deze maand. Mijn moeders strijd van Murat Isik. Een indrukwekkend essay over een sterke vrouw dat in tegenstelling tot Jas van belofte van Jan Siebelink, prima in het thema van de boekenweek past.

En dan werd natuurlijk deze maand de shortlist van de Libris Literatuurprijs bekend gemaakt. Geen enkel boek van de 6 genomineerde titels heb ik al gelezen, maar daar gaat zeker verandering in komen. Deze maand las ik al De trooster van Esther Gerritsen en er volgen nog meer titels want ik ga natuurlijk op Literaire kroegentocht in de maand april. 



Reacties op: De boeken van maart

Gerelateerd