Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Readers to the Rescue (6)

op 01 oktober 2018 door

Drie maanden terug riep reader Annemieke onze, maar ook jullie hulp in om haar boekenkasten in te richten. Vandaag is het mijn beurt om haar een rondleiding door mijn boekenkast te geven.

Door: Kayla

Op een kamer van nog geen 10 m2 kan een boekenkast niet ontbreken, maar je zal misschien wat creatiever om moeten gaan met de ruimte die je hebt. Hierom heb ik gekozen om een diepe, open stellingkast te gebruiken, waarvan je zelf de plankhoogte aan kan passen. Hierdoor kan je ook de hoogte en de diepte in werken.

Ik geloof dat een boekenkast veel zegt over wie je bent als persoon. Natuurlijk zegt het genre van de boeken iets over je. Probeer je de realiteit te ontsnappen met een goede fantasy, wil je de wereld beter begrijpen met een filosofisch werk of ga je terug naar je jeugd met dat jeugdboek van lang, lang geleden. Toch is dit niet het enige. Ben je perfectionistisch en moeten alle boeken netjes aansluiten, of ben je een chaoot en, nou ja, is het één grote chaos in je kast.

Ik val waarschijnlijk onder de tweede categorie. Sorry Annemieke, als je de perfecte indeling zoekt, die heb ik niet voor je. Mijn boeken staan, liggen, hangen waar ze maar passen. Natuurlijk zit er wel enige logica in.

Op de bovenste twee planken staat de meeste versiering. Deze zijn namelijk op ooghoogte. Zo heb ik hier mijn boekje met handtekeningen staan en mijn ingelijste poster van Levana (The Lunar Chronicles).

4f2ffea256183722aa2fcbb704b77d63.png

Op de plank eronder bevind zich grotendeel van mijn boeken. Zoals je ziet begint deze plank aardig vol te raken. Ik vind het niet erg om mijn boeken te stapelen. Hiervoor is het soms wel handig om de boeken op grote te sorteren, zodat de boeken netjes tussen de andere boeken passen en zodat de boeken die bovenop liggen niet zo schots en scheef liggen (zoals bij mij wel het geval is).

7573225c4e9ad8e967bc447ee9bd8e47.png

De onderste twee planken bevatten de categorie overig. Dit houdt in: schoolboeken, magazines, stripboeken, kladblokken, woordenboeken en alles wat ik interessant vind. Deze twee planken zijn de grootste chaos.

5be957bbbd28733b962a16991df327f0.png

Dit was dus mijn boekenkast, waar de indeling gebasseerd is op bijelkaar horende boeken en grote. Zoals de meeste lezers/verzamelaars droom ik van mijn eigen bibliotheek. Tot ik die ruimte heb zal ik blijven stapelen. En als ik echt geen plek meer heb, zet ik de boeken lekker bij mijn ouders neer. Volgende keer is het de beurt aan Demi om over haar boekenkast uit te weiden. Heb jij ook nog tips voor Annemieke? Laat het weten in de reacties hieronder!

Readers to the Rescue (1) door Yvonne 
Readers to the Rescue (2) door Onno                                                                                            
Readers to the Rescue (3) door Lotte
Readers to the Rescue (4) door Sylvia
Readers to the Rescue (5) door Karin



Reacties op: Readers to the Rescue (6)

Meer informatie