Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ready to Read 2018/1 Part Three

op 20 januari 2018 door

Het is elke keer weer een feestje als de nieuwste Ready to Read op de mat valt. Een gids vol met Engelstalige boeken die de komende maanden zullen uitkomen. We hebben gebladerd en nog meer gebladerd om onze vijf favoriete boeken uit te kiezen. In dit artikel vind je deel 3 met de favorieten uit de Ready to Read van Dorien, Kayla en Lieke.

7b30d7dcf0f67338e15b9a504fe04a75.jpg
Dorien

Het eerste boek wat op mijn wensenlijst zal verschijnen is 84k van Claire North. Ondanks dat het een genre is dat veel mensen inmiddels de keel uitkomt, hou ik nog steeds erg van een dystopian zo op zijn tijd. Daarom klonk dit boek, waarin fantasy en thriller samenkomen in een wereld die we ons nu niet voor zouden kunnen stellen. Trouwens ook meteen een mooie titel voor challenge categorie #32: Lees een what if boek.

The Hazel Wood van Melissa Albert is het tweede boek op mijn lijstje. Alles wat ook maar iets te maken heeft met sprookjes is een go voor mij. Dus dit boek, geïnspireerd op sprookjes, was een overduidelijke ja!

Only Child van Rhiannon Navin is dan weer iets héél anders. En klinkt heel heftig. Maar een heftig realistisch verhaal af en toe geeft een fijne afwisseling naast alle fantastische werelden.

The Silent Companions van Laura Purcell sprak mij eigenlijk voornamelijk aan vanwege de creepy sfeer en het spookverhaal dat het claimt te zijn. Brr, heerlijk lekker griezelen op zijn tijd.

Mijn laatste titel in dit rijtje is een beetje een vreemde eend in de bijt. The Neuroscientist Who Lost Her Mind van Barbara K. Lipska is een non-fictie boek over een neurowetenschapper die door een hersentumor allerlei cognitieve en psychische problemen zal ervaren. Door mijn studie neuropsychologie ligt mijn interesse absoluut bij dit soort boeken. Ik vind het altijd mega interessant om te lezen over mensen die beide kanten van het verhaal hebben meegemaakt (in dit geval als wetenschapper die patiënt wordt). Al met al een zeer gevarieerd lijstje dus.

081d55de126d223494fd990242240708.png

Kayla

Het doorlezen van de Ready to Read voelde voor mij aan alsof ik als klein meisje het Intertoys sinterklaasboek aan het doorlezen was. Ik heb geen collage gemaakt, maar ik heb alle boeken die ik wilde lezen omcirkeld - dat waren een hoop cirkels. 

Het boek uit de Ready To Read dat ik het liefst zou willen lezen is The Chalk Man van C.J. Tudor. Dit is voor mij misschien niet de meest logische keuze, omdat het buiten mijn genre ligt, maar ik werd erg enthousiast door de synopsis. Het verhaal deed me een beetje aan Stephen King denken, een schrijver waar ik sinds kort erg fan van ben.

Marieke Nijkamp, de schrijfster van This Is Where It Ends, komt nu met een nieuw boek. Before I Let Go gaat over twee meiden die tijdens hun jeugd onafscheidelijk zijn. Wanneer één van hen verhuist, belooft de ander te wachten op haar terugkeer. Maar wanneer Corey dan eindelijk terugkeert, blijkt haar achtergebleven vriendin het leven gelaten te hebben. Wetende dat er iets niet klopt, gaat Corey op onderzoek uit. 

The Doll Funeral van Kate Hamer leek me ook al zo'n goed boek. Het sprak me vooral aan omdat het een thriller is met iets bovennatuurlijks erin. Het is geschreven vanuit een meisje, Ruby, dat op zoek gaat naar haar echte ouders. Ze is ook een hunter for lost souls en ziet de dood. 

Red Sister is het eerste deel van de 'Book of the Ancestor' serie, geschreven door Mark Lawrence. Het verhaal sprak me als Young Adult lezer zeer aan. Het bevat typische YA aspecten, zoals dat de hoofdpersoon een speciale, zeldzame gave heeft en dat het rijk op het punt staat te vergaan. Toch denk ik dat dit verhaal nog wel eens spectaculaire wending kan nemen.

Nog zo'n spannende YA is The Bone Witch van Rin Chupeco. Tea is een Bone Witch, een necromancer. Ze wordt getraind door een oudere Bone Witch, die haar leert haar krachten te beheersen en om sterk te zijn. Sterk genoeg om de komende oorlog door te komen.

e7c9502e26fcbc9a82b7411688607949.jpg

Lieke

Dankzij Circe van Madeline Miller (een boek dat zeker in dit rijtje zou staan, ware het niet dat ik ‘m al gelezen heb) wil ik graag nog wat langer verkeren in mythische sferen. Daarom kies ik voor House of Names van Colm Tóibín. Het boek vertelt het verhaal van Clytemnestra. Haar man Agamemnon offert hun oudste dochter om de goden gunstig te stemmen en snel in Troje aan te komen. Negen jaar broedt Clytemnestra op wraak. Als Agamemnon eindelijk thuiskomt van de oorlog staat hem een bloederig lot te wachten.

Ik ben vast niet de enige lezer die van bepaalde schrijvers gewoon alles wil lezen. Nou, Dis Mem Ber behoort dus tot deze categorie. Ik wil deze verhalenbundel (een combinatie van horror en crime) lezen omdat Joyce Carol Oates hem schreef. Punt.

The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle van Stuart Turton wordt omgeschreven als “Gosford Park meets Inception, by way of Agatha Christie.” Een feestje eindigt met de moord op Evelyn Hardcastle. Dan begint diezelfde dag opnieuw. Weer zal Evelyn sterven. Tenzij Aiden, een gast, de identiteit van de dader weet te achterhalen. Maar Aiden wordt elke morgen wakker in het lichaam van een andere gast… Zeg nou zelf: dat is toch onweerstaanbaar!

Nog zo’n intrigerend concept kun je vinden in Unbury Carol van Josh Malerman. Carol Evers is al vele malen gestorven, maar haar dood is geen einde. Na een paar dagen wordt ze elke keer weer wakker uit de coma. Haar echtgenoot, Dwight, is van plan om er voor te zorgen dat ze dood blijft door haar te begraven. Als Carol opnieuw terugvalt in een coma kan alleen een oude vlam haar redden. Dit klinkt héél gaaf!

Carmen Maria Machado is een mij volkomen onbekende auteur. Her Body and Other Parties is haar debuut. Ik enorm nieuwsgierig naar deze verhalenbundel! Het belooft een mix te zijn van fantasy en horror met als kers op de taart een gruwelijke hervertelling van 272 afleveringen van Law & Order: SVU genaamd ‘Especially Heinous.’

En natuurlijk wil ik Assassin's Fate, het slotstuk van drie trilogieën waarin de verhaallijnen van maar liefst 15 boeken samenkomen (dank je voor de info, hoid!), van Robin Hobb lezen. Maar dat weten jullie allang, want jullie hebben artikel één, twee en drie over deze reeks natuurlijk gelezen. Toch?

Benieuwd naar de top 5 van de andere Readers? Lees deel 1 en 2 van deze reeks!                                                 Ontvang jij ook graag de Ready to Read? Meld je hier dan gratis aan.                                              

Welke boeken heb jij na wikken en wegen, strepen en schrappen - want je kunt niet álles uit de Ready to Read lezen - op jouw TBR lijst gezet? Wat zijn jouw absolute favorieten? Laat het ons hieronder weten!



Reacties op: Ready to Read 2018/1 Part Three

Meer informatie

Gerelateerd