Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ready to Read 2018/2 Part Three

op 15 april 2018 door

Het is elke keer weer een feestje als de nieuwste Ready to Read op de mat valt. Een gids vol met Engelstalige boeken die de komende maanden zullen uitkomen. We hebben gebladerd en nog meer gebladerd om onze vijf favoriete boeken uit te kiezen. In dit artikel vind je deel 3 met de favorieten uit de Ready to Read van Karin, Lieke en Kayla.

641a7ff61039d1d81c5f85a06d9aad49.jpg

Karin

Het was weer moeilijk om mijn favorieten maar tot vijf titels te beperken. Wat een leuke boeken komen eraan! De eerste waar ik erg benieuwd naar ben is de novelle A Court of Frost and Starlight van Sarah J. Maas. De novelle gaat verder in de wereld van Feyre en Rhysand. Ik ben een enorme fan van Maas en wil alles van haar lezen. Zo wil ik ook Catwoman lezen, die in augustus uit zal komen.

Een boek dat verder absoluut niet mag ontbreken in mijn top 5 is Spinning Silver van Naomi Novik. Ik ben dol op hervertellingen en schrijf graag mee aan de artikelreeks over de YA-hervertellingen! Ik ben niet zo bekend met het verhaal van Repelsteeltje maar ik wil het boek graag lezen.

Legendary, het tweede boek in de 'Caraval' reeks van Stephanie Garber, staat - na het lezen van deel 1 Caraval - ook al hoog op mijn TBR-lijstje! De cover ziet er weer super uit. Hoe zal het Donatella vergaan en zal ze spel en realiteit nog weten te onderscheiden?

Naar The Mermaid van Christina Henry ben ik ook nieuwsgierig. Christina Henry heeft eerder hervertellingen van Alice in Wonderland en Peter Pan geschreven. The Mermaid gaat over zeemeermin Amelia die niet in de zee maar op land wil wonen. In het verhaal komt ook historisch figuur P.T. Barnum in voor, waar laatst de film The Greatest Showman over is verschenen. 

Een andere mustread voor mij is Leah on the Offbeat van Becky Albertalli. Ik ben enorm fan van haar eerdere boeken The Upside of Unrequited en Simon vs. the Homo Sapiens Agenda. De verfilming, Love Simon, komt over twee maanden uit en daar wil ik zeker heen! Leah kennen we al uit Simon vs The Homo Sapiens Agenda en ik ben benieuwd naar haar verhaal. Leah on the Offbeat is de mei-titel van de Epic Reads challenge dus ik ga me zeker inschrijven voor die leesclub!

4592f804af4849c3092122e57d04ad64.jpg

Lieke

Sinds het lezen van Circe en The Song of Achilles van Madeline Miller is een deel van de Readers helemaal gek op mythologie en de Ready to Read bedient ons op onze wenken. In de vorige artikelen vertelden Yvonne, Sylvia, Demi en Lotte al over een aantal gave, gerelateerde boeken en ik heb er ook één gevonden: Weight van Jeanette Winterson. Ik ben helemaal verslaafd aan de Griekse mythologie en ik vind Winterson geweldig, dus deze hervertelling van de mythe van Atlas en Heracles wil ik absoluut niet missen.

Bij crime twijfelde ik heel erg tussen In the Dark van Andreas Pfluger en Eileen van Ottessa Moshfegh. Een thriller over een blinde, vrouwelijke 007 die achter een seriemoordenaar aanzit of psychologische suspense over een labiele, jonge vrouw die in een jeugdgevangenis werkt en langzaam ontrafelt? Je ziet mijn dilemma: deze twee zijn eigenlijk niet te vergelijken. Ik heb gekozen voor Eileen omdat de cover een heerlijk duistere sfeer uitademt. En hoe perfect is de naam van de auteur! Met zo’n naam kun je alleen maar inktzwarte gothic mysteries gaan schrijven, toch?

I Am, I Am, I Am van Maggie O’Farrell is echt ‘catnip’ voor mij. Het boek gaat over zeventien bijna-doodervaringen. Lijkt me spannend, ongelofelijk interessant en de auteur is geen groentje dat opeens de behoefte voelt om haar leven op papier te zetten. Ze heeft al zeven romans op haar naam staan, dus schrijven kan ze. Dit is precies de non-fictie die ik graag lees.

Een ras van intelligente mieren voert oorlog. Het doel: de mensheid uitroeien. Een “cat assassin” genaamd Mort(e) is op zoek naar zijn verloren liefde – Sheba, een hond. Ja, natuurlijk wil ik de ‘War with No Name’ serie lezen! In deze reeks van de hand van Robert Repino zijn inmiddels drie boeken verschenen: Mort(e)Culdesac en D'Arc. Hmmm, nog zoveel leesplezier in het verschiet…

En als laatste ben ik erg benieuwd naar White Rabbit, Red Wolf van Tom Pollock. Deze YA klinkt anders dan doorsnee YA en daar houd ik van. Geef mij maar afwijkend, vreemd, bijzonder. De 17-jarige Peter is een wiskundewonder en leidt aan hevige paniekaanvallen. Als iemand probeert zijn moeder te vermoorden en zijn zus verdwijnt, moet hij het mysterie oplossen. Plus, hoe intrigerend is die tagline? ‘This story is a lie.’

458bbc9729019f978afc28ceee87c2b6.jpg

Kayla

Achtendertig boeken! Achtendertig boeken uit de RtR leken mij zo leuk dat ik ze wilde lezen. Het was haast een onmogelijke taak om dit terug te dringen tot een top 5. Moest ik kiezen voor Snap van Belinda Bauer of moest ik toch gaan voor Darien van Conn Iggulden? Na lang wikken en wegen is mijn keuze gevallen op de volgende vijf boeken.

Het eerste boek dat ik tegen kwam wat mij aan sprak was The Colour of Bee Larkham’s Murder. Het boek, geschreven door Sarah J. Harris, gaat over Jasper, een jongen wiens synesthesie kleur aan geluid geeft. Dan maakt hij kennis met een nieuwe kleur, de kleur van moord. Wanneer niemand hem serieus neemt, gaat hij zelf op onderzoek uit. Wat is er met Bee Larkham gebeurd?

Early Riser van Jasper Fforde is de tweede keuze op mijn lijst. Het boek speel zich af in een wereld waar de mensheid de koude winter alleen overleefd door zich in een metabolische staat van slaap terug te trekken. Terwijl de mensheid slaapt, houden de Sleep Marshalls wacht. John Fugue is zo'n soldaat. Hij hoort over een virale droom die zorgt voor paranoia, hallucinaties en psychose. Nadat hij zelf gaat slapen, krijgt hij deze droom ook, wanneer hij wakker wordt is iedereen die over de droom wist verdwenen.

Mijn volgende keuze viel op A Skinful of Shadows van Frances Hardinge. Het verhaal gaat over de 12-jarige Makepeace. Ze heeft geleerd hoe ze zich moet verdedigen tegen de geesten die een plek zoeken om zich te verstoppen in mensen. Maar ze laat heel even haar aandacht verslappen… Wanneer er een burgeroorlog uitbreekt, moet ze kiezen, wat erger is: bezeten zijn of de dood?

De omschrijving van het volgende boek zegt niet heel veel, maar de spanning sijpelt er in door. I Am Behind You van John Ajvide Lindqvist gaat over vier gezinnen die vastzitten in een wereld waar alles verdwenen is. Geen van hen is onschuldig. Hun grootste angsten zijn onderweg, maar niet voor iedereen is dit een straf.

Het laatst gekozen boek is fantasy. In een land waar al 100 jaar geen magie is waargenomen, vertoont een boerenmeisje plotseling magische krachten. Er zijn vele mensen in het land die zullen doden om haar krachten te bezitten. A Demon in Silver is het eerste boek in een nieuwe serie door Richard Ford.

Ontvang jij ook graag de Ready to Read? Meld je hier dan gratis aan.  

Ben je benieuwd naar wat andere Readers op hun lijstje hebben gezet? Neem een kijkje bij part one en part two.                                            

Welke boeken heb jij na wikken en wegen, strepen en schrappen - want je kunt niet álles uit de Ready to Read lezen - op jouw TBR lijst gezet? Wat zijn jouw absolute favorieten? Laat het ons hieronder weten!



Reacties op: Ready to Read 2018/2 Part Three

Meer informatie

Gerelateerd