Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ready to Read 2018/3 Part Three

op 25 augustus 2018 door

Het is elke keer weer een feestje als de nieuwste Ready to Read op de mat valt. Een gids vol met Engelstalige boeken die de komende maanden zullen uitkomen. We hebben gebladerd en nog meer gebladerd om onze vijf favoriete boeken uit te kiezen. In dit artikel vind je deel 3 met de favorieten uit de Ready to Read van Onno en Karin.

f2f370b87f51131ee6c5464d8cf2e472.jpg

Onno

De herfst van 2018 wordt voor mij een mooie boekentijd, want van meerdere van mijn favoriete auteurs verschijnt een nieuw boek.

The Day of the Jackal, The Odessa File en The Devil's Alternative van Frederick Forsyth heb ik jaren geleden verslonden. Vijf jaar na zijn laatste boek, The Kill List, komt hij met een nieuw boek: The Fox. Het gaat over het onschadelijk maken van het meest gevaarlijke wapen dat er bestaat. Het wordt een race tegen de klok. Ik ben benieuwd naar dit laatste boek van deze Engelse schrijver die eind augustus 80 jaar wordt.

In 2017 presenteerde John Grisham twee boeken: Camino Island en The Rooster Bar. Camino Island kon me niet echt boeien, maar The Rooster Bar zeker wel. Zijn eerste boeken zoals The Firm en The Pelican Brief zijn voor mij nog altijd dé toppers. Eind oktober verschijnt The Reckoning. Het verhaal gaat over een moord, de bizarre rechtszaak die erop volgt en het effect ervan op de mensen van Ford County. De oorlogsheld Pete Banning, die in hoog aanzien staat en trouw lid is van de Methodistenkerk, heeft eerwaarde Dexter Bell vermoord. Pete's enige verklaring aan de sheriff, zijn advocaat, de rechter, zijn familie en vrienden is: "Ik heb niets te zeggen."

Zoals ik al voorspelde in mijn recensie over The Late Show van Michael Connelly, verschijnt in het tweede deel van de Renée Ballard serie, getiteld Dark Sacred Night, Harry Bosch ten tonele. Wanneer LAPD Detective Renée Ballard 's nachts op haar bureau Hollywood Station komt, treft ze er de gepensioneerd detective Harry Bosch aan die in archiefkasten aan het neuzen is. Ballard stuurt hem weg en gaat vervolgens kijken waar Harry Bosch mee bezig was. Hij blijkt de dood van de vijftienjarige Daisy Clayton te onderzoeken. Ze is vermoord en haar lichaam is in een vuilnisbak achtergelaten. Ballard besluit om met Bosch samen te werken om erachter te komen wat er met Daisy is gebeurd en haar moordenaar voor de rechter te brengen.

De boeken van Jeffrey Archer heb ik altijd graag gelezen. De beste zijn voor mij As the Crow Flies en First Among Equals. Archer is net terug van Mallorca waar hij de definitieve versie van Heads You Win afrondde. Het is het eerste boek nadat hij twee jaar geleden de zevendelige serie 'The Clifton Chronicles' voltooide. Tien jaar geleden schreef hij zijn laatste standalone boek: Paths of Glory. Zijn nieuwste boek speelt in 1969 in Leningrad. Wanneer de vader van Alexander Karpenko door de KGB wordt vermoord, vluchten moeder en zoon. Alexander gaat een bewogen tijd in de nieuwe wereld tegemoet.

Met de boeken van David Baldacci is het altijd een verrassing wat je voorgeschoteld krijgt. Het kan geweldig goed zijn, zoals Absolute Power en The Winner, maar ook heel vervelend, zoals Hell's Corner. Met zijn in november te verschijnen boek, Long Road to Mercy, start hij een nieuwe serie met de special FBI agente Atlee Pine als hoofdpersoon. Ze werkt in een afgelegen gebied in het westen van de Verenigde Staten. Zij krijgt de opdracht om het verminkte karkas van een muilezel in de Grand Canyon te onderzoeken en, als het even kan, de verdwijning van zijn ruiter op te lossen. Maar het blijkt niet de enige recente verdwijning. Er zijn andere soortgelijke vermissingszaken in deze kloof.

8a3c963db2fa94404037f47390abdd01.jpg

Karin

Een boek dat absoluut niet mag ontbreken op mijn top 5 lijstje is: An Absolute Remarkable Thing van Hank Green. Het is zijn YA-debuut en ik ben zo benieuwd! Sinds 2008 volg ik Hank en zijn broer John Green (Looking for Alaska, The Fault in Our Stars) op YouTube op hun Vlogbrothers-kanaal. De boeken van John Green vind ik geweldig en ben zo benieuwd naar Hanks werk.

We moeten helaas nog even wachten op het volgende deel in de ‘Song of Ice and Fire’ serie van George R. R. Martin, maar hij heeft inmiddels wel een nieuw boek over de geschiedenis van de Targaryens geschreven. Fire and Blood is het eerste deel in een tweeluik over de opkomst en ondergang van het huis van de Targaryens.

Ik hou van de boeken van Becky Albertalli en inmiddels is ze echt wel een instant buy author voor mij geworden. Met Lotte maakte ik al een keer de quiz: ben jij de ultieme Albertalli-fan? Na de verhalen over Simon, Molly en Leah komt nu het verhaal van Ben en Arthur in What If It’s Us. Het boek schreef Albertalli samen met Adam Silvera.

Van Brandon Sanderson heb ik de 'Mistborn' trilogie gelezen en die vond ik erg leuk. Hij komt nu met het begin van een nieuwe science fiction serie: Skyward. Het verhaal gaat over de tiener Spensa die graag piloot wil worden. Ze vindt het wrak van een ruimteschip en is vastbesloten het weer werkend te krijgen…

Met The Dark Descent of Elizabeth Frankenstein geeft Kiersten White een eigen twist aan het verhaal van Frankenstein. Dit boek stond al in een paar andere top 5 lijstjes van Readers, dus het is wel duidelijk dat we hier iets mee moeten gaan doen!

Ontvang jij ook graag de Ready to Read? Meld je hier dan gratis aan.

Ben je benieuwd naar wat andere Readers op hun lijstje hebben gezet? Neem een kijkje bij part one en bij part two.

Welke boeken heb jij na wikken en wegen, strepen en schrappen - want je kunt niet álles uit de Ready to Read lezen - op jouw TBR lijst gezet? Wat zijn jouw absolute favorieten? Laat het ons hieronder weten!



Reacties op: Ready to Read 2018/3 Part Three

Meer informatie

Gerelateerd