Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

1. Telemachus

op 14 april 2017 door

ccbe126b8206ca1e388fb6c05e99e9c7.jpg

In deel 1 Telemachus is plaats van handeling een toren aan het strand, een Martellotore. Zie de foto.

"De complexiteit van "Ulysses" is niet alleen te wijten aan de homerische parallellie. Achter iedere episode gaan een eigen kleur, symbool, lichaamsdeel, kunstvorm en schrijftechniek schuil. 'In brieven uit de jaren 1920 en 1921 schrijft Joyce expliciet over zijn poging elk van de achttien episoden uit "Ulysses" vanuit een verschillend perspectief te beschrijven, in evenzoveel verschillende stijlen, waarbij ieder uur, ieder orgaan en iedere kunstvorm verweven zijn met de cyclus van het menselijke lichaam als geheel'
(bron: Stroom van gedachten, gevoelens en verlangens door Dr. H. Dijkgraaf, 

ffe17dc4da2dd9a0e5cebf42a5a2c8c4.jpg
Telemachus met Athene, in de gedaante van Mentor

Bij de reacties kunnen we de rest van de talloze kenmerken/verwijzingen plaatsen.

Klein steuntje in de rug: met deze link lees je het hele hoofdstuk in het Engels. De gekleurde woorden kun je aanklikken voor info en foto's.
http://m.joyceproject.com/chapters/telem.html

In deze leesclub komen de vragen, opmerkingen en tips vanuit de groep.
Maakt niet uit wat je wilt bespreken, de stijl, de verwijzingen, verbanden met de andere hoofdstukken, een vraag, een verduidelijking, iets van technische aard, roep maar en reageer.
Om de discussieonderwerpen overzichtelijk te houden gebruik je de grijze reageerknop, maar dit is inmiddels bekend bij de meesten.

Wie begint?



Reacties op: 1. Telemachus

Meer informatie