Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Reading Challenge - november

op 01 december 2016 door

Voor deze 2 laatste maanden van het jaar besefte ik dat ik een tandje bij moest steken om al mijn categorieën af te kunnen vinken eind december!

Mijn streefdoel was een drietal boeken te lezen van die laatste uitgesorteerde boeken wat me dan ook gelukt is!

Naast de vele bladzijden uit Het Achtste Leven van Nino Haratischwili die we te verstouwen hebben gekregen deze maand, heb ik deze boeken/boekjes gelezen deze maand:

- De zwarte brug, Dikke Freddy aan zee en De Wattman van Erik Vlaminck (B). Van die eerste roman komt er ook nog een aparte recensie na mijn leesclub op 3 december! Nu kan je al mijn blog over de auteur met redelijk veel info over de drie boeken en een korte voorstelling van Dikke Freddy lezen. Update 4 dec: Nu staat er ook een recensie over De Zwarte brug online. 

- Uit het dagboek van een konijnenfokker van Erling Jepsen (DK), een leuk boek in zijn reeks over Allan op het Deense platteland

- Linda van Leif G.W. Persson (SE), een detective met een speciale status in de Zweedse thrillerwereld, voor de Challenge categorie "een boek met een Hebban-recensie van 1 of 2 sterren"

- De levenden en de doden in Winsford/Levande och döda i Winsford van Håkan Nesser (SE), een heerlijke psychologische Nesseriaanse thriller, waar ook een leesclub zich over boog onder mijn begeleiding.

- Days of Destruction, days of Revolt van Chris Hedges & Joe Sacco (US), een dikke tekst- én beeldreportage over de sociaal-economische gevolgen op Amerikaanse minderheden, minderheden die eigenlijk samen een meerderheid vormen, non-fictie dus. Dit bracht ik onder in de Challenge categorie "graphic novel". 

- Niels Lyhne van Jens Peter Jacobsen (DK), een klassieke naturalistisch-romantische roman van het einde van de 19de en het begin van de 20ste eeuw, voor de Jokercategorie "Schwob". 

- de gedichtenbundel Kanonnenvlees van Lotte Dodion (B), één van de vier boeken van de Geen Daden maar Woorden-Challenge.



Reacties op: Hebban Reading Challenge - november

Meer informatie

Gerelateerd