Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesvoer juli

op 30 juli 2017 door

Kan jij dat ook al eens hebben? Dat als je geen vakantieplannen hebt, je je al eens alleen kan voelen dit seizoen? Zeker tijdens zo’n wisselweekend als nu: een aantal vrienden/buren komen terug, andere vertrekken net. En jij hangt wat thuis: leest wat, schrijft wat, eet wat. En toch knaagt er iets. Natuurlijk is dat een luxeprobleem. Want jouw beurt komt weer een andere keer, en het is echt géén zorg zoals er andere zijn… :-) Dat besef ik ook best. Dan nog maar eens een blogje maken hier, en nog eens in je hoofd op reis gaan of herinneringen ophalen aan wat je las deze maand. Dat kan ook al helpen!

Ik heb dankzij een weekje thuis trouwens weer heel wat leesvoer achter de kiezen deze maand!

  • Enkele debuten van de Hebban longlist waar ik nog altijd niet veel over mag zeggen…  ;-) Vanaf vandaag mag je trouwens meestemmen voor een zesde boek op de shortlists van zowel de debuutromans als de debuutthrillers.
  • De debuutroman Karkas van de Nederlandse Femke Schavemaker, dat ik wél besprak, omdat ik dit de organisatie Het betere boek had beloofd. Dit is een prachtig debuut, maar zo zijn er nog meer hoor... 
  • Het cadeautje van de spannende boekenweken en een leuke kennismaking met de Zuid-Afrikaanse schrijver Deon Meyer: De vrouw in de blauwe mantel.
  • 2 Vlaamse thrillers waar ik al lang naar uit keek: Schemerzone van Hilde Vandermeeren en De Zaventemmers (Bling Bling 2) van Jan Van Der Cruysse. Genoten van beide super spannende boeken!
  • Mazzel Tov, een getuigenis van de Vlaamse schrijfster Margot Vanderstraeten over haar jaren als ‘tutor’ bij een joods-orthodox gezin: super boeiend, en het oogst trouwens veel succes!
  • Tschick van Wolfgang Herrndorf, geschreven in een gemakkelijk Duits dat ik vlot kon lezen: een heerlijke boekentip die ik hier heb opgedaan op Hebban.
  • Alles wat ik me niet herinner van de Zweed Jonas Hassen Khemiri, het boek van de maand van Literatuur uit het hoge Noorden
  • Twee essays We moeten allemaal feminist zijn van de Nigeriaanse Chimamanda Ngozi Adichie, met een rake analyse en dito beschouwingen, dat ze ooit op een TedX talk gaf. En ten tweede een filosofisch essay uitgebracht door Confituur, een koepel van Vlaamse onafhankelijke boekhandels Er was eens. Over de mens als vertellende aap van de Belgische filosoof Johan Braeckman, bijna even boeiend en waarmee ik het helemaal eens kan zijn. 
  • De bundel Meisjes in blessuretijd van en rond het leven van de Nederlands-Uruguyaanse Carolina Trujillo met 7 van haar verhalen uit het ‘voetbalmagazine voor lezers’, Hard gras. Wat een temperamentvolle dame! Houd de blog van We love Lit in de gaten om te weten wat Guy en ik er van vonden!
  • Lyssa, een kostuumdrama-roman van Nederlander Tom Hofland met naar mijn gevoel Oostenrijkse en Hongaarse referenties maar dat zich afspeelt in een fictieve stad en een fictief land, dat me eerst een niet zo voldaan gevoel gaf, maar dat toch beter werd naar het einde toe. Ik gaf het uiteindelijk toch drie sterren.
  • De Verlossing, een eerste lezing van een voor mij nieuw verhaal van de grote Antwerpenaar Willem Elsschot, uit mijn eigen exemplaar van zijn Verzameld werk. Ondertussen heb ik ook de nieuwe prachtige uitgave van uitgeverij Polis in handen en wordt deze uiteraard met aandacht herlezen voor de leesclub die momenteel gaande is.
  • Tenslotte ben ik flink gevorderd in de non-fictieklepper Katoen van de Duitse historicus Sven Beckert over deze sector die ons huidige kapitalistische systeem mee gevormd heeft, maar ik zal dit laatste boek pas in augustus kunnen uitlezen natuurlijk!

Ik gaf deze maand vier boeken vijf sterren, met name Tschick, Mazzel Tov, Karkas en De verlossing. Het was dus een maand met een héél mooie oogst. En in augustus staan er weer heel wat andere mooie boeken op mijn leeslijstje! Ik kijk er al naar uit! Hou zeker ook mijn volledige leeslijst in de gaten van dit jaar! 



Reacties op: Leesvoer juli

Meer informatie

Gerelateerd