Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De boekenkast van Diana

op 18 september 2017 door

Ik droomde altijd al van een grote boekenkast in huis. Zo'n soort bibliotheek als Beast in Beauty and the Beast heeft, zoiets wil(de) ik ook altijd. Toen ik nog in Tilburg woonde, had ik geen prominente boekenkast. Mijn boeken stonden in een grote kast in de woonkamer met deuren. En die deuren waren natuurlijk ALTIJD dicht. Ik zag zo weinig van mijn boeken en deed er zo weinig mee dat ik zelfs besloot een groot deel van mijn boeken weg te doen. Autsj!

b6cac0ae2c9c2e726527944d66b17329.jpgToen mijn ex en ik uit elkaar gingen, wist ik dan ook één ding zeker: ik zou mijn eigen bibliotheek maken. Een plek waar ik van mijn boeken kon genieten. En aangezien dromen er zijn om waar te maken, kreeg ik mijn zin. Mijn partner is enorm handig en had al op de planning staan om een eigen boekenkast in de woonkamer te bouwen. Terwijl ik in tranen genoot van Onvoorwaardelijk van Colleen Hoover legde hij de laatste hand aan de kast. Wat was ik trots op hem en blij met de kast.

In de kast thuis bewaar ik al mijn pareltjes. Zo heb ik 4 planken vol met boeken van Stephen King. Een groot deel van deze boeken heb ik nog niet gelezen, maar het verzamelen gaat door. Ooit hoop ik een Stephen King jaar in te lassen, waarin ik alleen maar zijn boeken lees. Ik heb ook wat fantasy en zo beslaat bijvoorbeeld één plank de volledige Deverry-6a2e4e881b269e918724e1b268c98a69.jpgserie van Katharine Kerr. Ook zwerven er wat series van Julliet Marillier en G.R.R. Martin en Terry Pratchet en Terry Goodkind in de kast thuis. Ook bewaar ik mijn studieboeken op één van de bovenste planken, zodat ik daar ook zo nu en dan in kan kijken.

Maar dat is niet mijn enige boekenkast. Een halfjaar geleden besloten lief en ik, allebei zelfstandig ondernemer, dat het niet zo handig was om met z'n tweeën op één kantoor te zitten. We leidden elkaar teveel af. De conclusie: tijd voor twee aparte kantoren. Ik vond het best op één voorwaarde. Ik zou een grote boekenkast krijgen. Lief ging akkoord en de dag dat ik het kantoortje betrok werd meteen de kast in elkaar gezet.

Momenteel neem ik eigenlijk alle boeken die ik gelezen heb mee naar deze kast. Er staan voornamelijk romans in, maar ook een enkel fantasyboek is er te vinden. Tevens wil ik in deze kast mijn Blossom Books verzameling gaan bewaren, nadat ze gelezen zijn. De kast is nog lang niet vol. En dat is fijn. De ruimte 6ae6eb39c5ffd8ed10537d00fa8d9918.jpgen structuur geeft me rust. In deze kast heb ik de boeken trouwens zoveel mogelijk gesorteerd op uitgeverij en dat ziet er prachtig uit vind ik zelf. Ik ben net zo blij met deze kast als die thuis staat.

Verder zwerven er ook bij mij wat boeken. Ik heb een klein stapeltje van 9 boeken naast mijn bed liggen en een stapel van zo'n 10 boeken op de logeerkamer. De boeken van mij die nog op zolder lagen heb ik daar vandaan geplukt en naar kantoor gebracht. Ik hou van rust in de boekenkast. Het is een plek waar ik naar kan staren en in kan verdwalen. Mijn plekje met zoveel verhalen waar ik van hou. En boeken wegdoen, dan hoeft hopelijk nooit meer...



Reacties op: De boekenkast van Diana

Meer informatie