Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekenketting (8): Denise leest en tipt Elke

op 08 mei 2021 door

Naar aanleiding van het thema van de Hebban Reading Challenge voor de maand oktober van 2020 zijn wij hier op Liefde voor YA begonnen met De boekenketting. Het thema was namelijk: lees een boek dat je is aangeraden (door een vriend(in), boekverkoper enzovoorts). In het vorige artikel tipte Kimberly mij vijf boeken waaruit ik kon kiezen om te lezen en te bespreken. Vandaag lezen jullie welk boek ik heb gekozen en tip ik voor het volgende artikel in de boekenketting.

Dit artikel is geschreven door Denise 

Hoe werkt de Boekenketting?

Aan het begin van de maand krijgt één van ons een lijstje met vijf YA-leestips van een lid van onze club. Zij kiest, zonder ons daarover iets te vertellen, één boek van het lijstje uit. Aan het begin van de volgende maand schrijft zij hierover een recensie op de spot en voegt daaronder haar aanraders voor de volgende vriendin toe. Zo zien we iedere maand een recensie en vijf tips voorbij komen. En, omdat we jullie als lezers ook als vriend of vriendin zien, hebben jullie zo ook direct vijf tips te pakken om te lezen.

Wat tipte Kimberly ook alweer?

  1. List en Leugens - Leigh Bardugo: Dit boek heb ik toevallig afgelopen maand eindelijk gelezen en dat had ik echt jaren eerder moeten doen. De wereld van de Grisha komt weer goed terug in dit boek met geweldige personages. En in voorbereiding op de Shadow and Bone serie op Netflix is dit uiteraard een aanrader.
  2. De Genadigen - Margaret Owen: Hoe vaak ik dit boek al niet aan mensen heb aangeraden! Een super sterke magie basis met hele herkenbare en menselijke personages. Ik vloog echt door het boek heen en dit is wat mij betreft ook echt een aanrader.
  3. Hazelwoud Melissa Albert: Dit boek heb ik uitgekozen vanwege de ontzettend gemengde meningen. Ikzelf heb echt genoten van het boek. Vond het een geniaal bedacht verhaal en ook heerlijk duister. Maar dit boek is echt een love it or hate it boek. Er lijkt geen tussenweg te zijn. Ben dan ook erg benieuwd wat jij er van zult vinden.
  4. Everless - Sara Holland: Nog een love it or hate it boek. Dit eerste deel vond ik persoonlijk heel goed. Dus is het altijd leuk om te zien wat anderen ervan vinden.
  5. Familie liegt nooit Karen McManus: En voor de afwisseling ook nog een ya thriller. Ik ben gek op de boeken van McManus en ze lezen ook zo ontzettend lekker weg. Deze was ook weer erg goed en zeker een aanrader.

Al deze boeken staan op mijn WIL plankje. Deze plank bevat op het moment dat ik dit artikel schrijf 276 boeken. Ik heb hem twee maanden geleden opgeruimd. Ik vind het vreselijk om boeken te moeten kiezen, want ik kan nooit een keuze maken. Drie van deze boeken stonden al op mijn ereader, dus ik besloot ze gewoon alle drie te lezen. Ik zal mij nu uitwijden over het boek die ik het hoogste beoordeeld heb en dat is Everless. Dit boek heb ik niet eerder opgepakt, omdat ik het vaak moeilijk vind om in boeken te komen die zich afspelen in een andere wereld.

Over Everless

Tijd is geld. Zeker in Sempera, waar tijd in je bloed zit en omgezet kan worden naar munten. Hoe rijker je bent, hoe langer je leeft...

De familie Gerling is rijk: ze hebben tijd in overvloed door de hoge belastingen die ze eisen van de arme bevolking. En niemand haat hen meer dan Jules Ember. Toen ze klein was, woonde ze met haar vader op Everless, het landgoed van de Gerlings, maar een noodlottig ongeluk dwong hen midden in de nacht te vluchten. Als Jules erachter komt dat haar vader bijna door zijn tijd heen is, weet ze echter dat er maar een ding op zit: terugkeren naar Everless om daar wat bij te verdienen.

Teruggaan naar Everless brengt meer gevaar - en verleiding - met zich mee dan Jules zich ooit had kunnen voorstellen. Al gauw komt ze steeds dichter bij een bizar, eeuwenoud geheim over het landgoed en zichzelf.

Leeservaring

Zoals ik net al zei, vind ik het soms lastig om mijzelf te verliezen in boeken die zich afspelen in een hele nieuwe wereld. Ik vind dit vooral lastig als er veel namen in voorkomen van allerlei families, clans, steden, etc. Dan lees ik te langzaam voor mijn gevoel en dan kan ik mij niet concentreren. Daarom heb ik Everless al heel lang op mijn ereader laten staan, zonder het te lezen. Deze tip was net het zetje dat ik nodig had.

Wat mij meteen opviel was de fijne schrijfstijl van Sara Holland. De schrijfstijl is heel luchtig, waardoor ik juist door het boek heen vloog. Sara Holland heeft de kenmerken van de werelden en personages goed beschreven. Natuurlijk komt er in dit boek ook een romance voor. Deze vond ik eerlijk gezegd wel een beetje zwak. Jules praat veel over haar gevoelens, maar er staat relatief weinig actie tegenover.  Ik had überhaupt niet een hele grote klik met Jules. Ik vond haar een beetje irritant en sommige gevoelens vond ik een beetje onrealistisch. Ondanks de ontbrekende klik, kon ik voldoende genieten van de worldbuilding die de auteur gecreëerd heeft. Tel daarbij een plottwist aan het einde op, en ik kwam uit op een beoordeling van 4 sterren. Ik heb al veel zin in deel twee en ben benieuwd hoe deze duologie ten einde komt.

Naast Everless heb ik ook nog List en Leugens gelezen. Hier vond ik al die namen en begrippen uit deze wereld wel ingewikkeld waardoor ik daar moeilijker door heen kwam. Dit boek heb ik beoordeeld met 3 sterren. Hazelwoud heb ik ook gelezen, en waar ik het begin heel goed vond, vond ik het op een gegeven moment toch langdradig en tegenvallen. 

Denise tipt Elke

Ik mag deze maand Elke tippen. Ik heb door haar Wil ik lezen lijstje gezocht om te onderzoeken wat haar smaak precies ik. Ik hoop dat ik vijf leuke boeken bij elkaar gezocht heb. 

  1. Tiny Pretty ThingsSona Charaipotra: Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit boek zelf ook (nog) niet gelezen heb. Toen ik door jouw gelezen boeken ging, vond ik deze ook wel een aanrader voor jou.
  2. Duizend hoogKatharine McGee: Dit boek raad ik aan heel veel mensen aan. Ik zie dit boek niet vaak voorbijkomen, maar ik hoop dat als je dit boek kiest je er net zo van geniet als ik. 
  3. De geur van groenPamela Sharon: Ik zag het boek Het vuur in mij in je favorieten staan, en ik denk dat je dit boek ook heel goed gaat vinden. 
  4. De erfenis Jennifer Lynn Barnes: Ik lees veel tegenstrijdige reacties over dit boek. Ik ben heel benieuwd wat jij ervan zal vinden. 
  5. Brieven aan de duisternisBrigid Kemmerer: Ik vond dit boek best heftig en emotioneel. Ik heb een heel proces aan gevoelens meegemaakt tijdens het lezen van dit boek.  

Heb jij Everless al gelezen?



Reacties op: Boekenketting (8): Denise leest en tipt Elke

Meer informatie

Gerelateerd