Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

We lezen boeken met een G

op 08 februari 2022 door

Zelf vind ik het altijd heerlijk om lijstjes van boeken met een bepaald thema te bekijken. Zo ook de serie Alfabetlezen bij Fabulous Feelgood. En in het kader van beter goed gejat dan slecht bedacht, zijn wij bij Liefde voor YA met eenzelfde soort serie bezig. Maar dan natuurlijk met YA boeken. 

We zijn bij de G aanbeland. Net als de F waren er genoeg titels met een G te vinden.  Graag horen we jullie favoriete YA boeken waarvan de titel begint met een F. 

Geschreven door: Maartje

Nederlandstalige boeken

Geestverwanten van Hilda Spruit Merthe wordt geconfronteerd met een grote vraag en besluit om samen met haar vriendinnen te gaan glaasje draaien. 

Gruwelijk spel van Mirjam Hildebrand is een novelle over een spannende wedstrijd in een pretpark.

Gevarenzone van Jennefer Mellink gaat over Pip die op zichzelf gaat wonen en met een ouijabord gaat spelen.

35b3c4933688a68ef1f3516fa120d292.jpeg

Gewoon Gevoelig van Luc Descamps is het verhaal over buitenbeentje Flo. Zij is hooggevoelig.

Gevalletje borderline van Kathelijn Hulshof is een non-fictie over Kathelijn en haar leven met borderline. 

De Geur van Groen van Pamela Sharon gaat over de blinde Raaf die haar vriendin verliest. 
5e062201b2508d086e214e1ff183ff14.jpeg

Het Geheim van de Goudenregen van Chris Houtman is een historisch verhaal over de Pilgrim Fathers.

In Gloei van Edward van de Vendel komen twintig jongeren tussen de zestien en de drieëntwintig jaar aan het woord. Hun ontroerende persoonlijke verhalen geven een breed beeld van de ‘queer’ jongeren van nu.

Girl 6 van Mirjam Mous is een novelle die speelt in de wereld van Boy 7, maar prima los te lezen is. 

d6c2259253d2e2342dfaecfddb246a23.jpeg

Vertaalde boeken

Goddelijk van Josephine Angelini is de serienaam van een trilogie die begint met het boek Vervloekt. In deze trilogie kom je afstammelingen van Griekse goden tegen die leven in onze wereld. 

Het Geheugenboek van Lara Avery. Sammie verliest langzaam haar geheugen door een zeldzame ziekte. Om dit te verbloemen schrijft ze alles op. 

De Glazen troon van Sarah J. Maas is het eerste deel in een serie over Celaena. Een huurmoordenaar die gevangen zit. Ze krijgt de mogelijkheid om te strijden voor een plek als koninklijke moordenaar en die grijpt ze met beide handen aan. 
c56b2815531705ac34c1e50a2ccb02a5.jpeg

De Graces van Laure Eve gaat over een familie van heksen.

De Grand tour van Henry Montague van Mackenzi Lee. Als Monty met zijn beste vriend Percy vertrekt op hun grand tour door Europa, zoals gebruikelijk is voor alle jongemannen uit de Britse elite, weet hij dat dit de laatste maanden zijn van zijn vrije, hedonistische leven. Maar als de reis door Monty's roekeloze gedrag verandert in een schrijnende klopjacht, begint hij alles wat hij weet in twijfel te trekken.

The Glittering court van Richelle Mead is het begin van een serie over een bedrijf dat meisjes van lage komaf een stoomcursus geeft tot nette jongedame. 
f0f3e87a58c668c0195a67161d79efa9.jpeg

De Geschiedenis van Jane Doe van Michael Belanger. Het leven in de saaiste stad ter wereld, Burgerville, wordt opgeschud als Jane Doe op de middelbare school verschijnt. Mysterieus, recalcitrant en eigenzinnig - Jane geeft niets prijs over zichzelf en haar verleden.

Gewist van Teri Terry is het eerste deel in een serie over een wereld waarin criminelen en teroristen gewist worden. De overheid laat het geheugen van deze mensen wissen. 

Het Grote misschien van John Green is zijn debuut. Het gaat over vriendschap, grenzeloze verliefdheid en volwassen worden.

Ganzenmeisje van Shannon Hale is een hervertelling van het oeroude sprookje. 
9cdff66b4eb216e97fa5a6eb2b082f12.jpeg

(Nog) niet vertaalde boeken

Graceling van Kristin Cashore gaat over een werled waarin mensen met speciale gaven, de Graces, worden uitgebuit.

Grave mercy van Robin LaFevers is het begin van een serie over een klooster waarin meisjes worden opgeleid tot huurmoordenaars. 

Grown van Tiffany D. Jackson vertelt het verhaal van de talentvolle Enchanted. Zij wordt ontdekt door een wereldberoemde zanger en komt onder zijn invloed te staan. 

Gilded van Marissa Meyer is het begin van een serie gebaseerd op het verhaal van Repelsteeltje. 

Gemina van Amie Kaufman en Jay Kristoff is het tweede deel in de Illuminae-files. Een spannende scifi trilogie. De boeken bestaan uit illustraties, uitgeschreven chatgesprekken, observatieverslagen en nog veel meer verschillende media. 
49d421bc05b46fdb9cfa91a5a071a1b9.jpeg



Reacties op: We lezen boeken met een G

Meer informatie