Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

'Daar waar de rivierkreeften zingen' is Zomerboek van het Jaar 2022

door Hebban Crew 51 reacties
Als afsluiting van drie maanden #Zomerlezen ging Hebban op zoek naar het mooiste zomerboek van 2022. Lezers stemden massaal op de boeken waar zij deze zomer het meest van genoten hebben, die hen van hun sokken bliezen, hen het meest verraste of waar ze met veel plezier aan terugdenken. Naast hét Zomerboek van het Jaar hebben we ook de top 3 in vier verschillende categorieën verzameld.

Zomerboek van het Jaar 2022

De #Zomerlezen-maanden werden feestelijk afgesloten met de verkiezing 'Welk boek pakte jou deze zomer?' Er werd op ruim 2500 titels gestemd tussen 17 en 30 augustus, waaruit nu het Zomerboek van het Jaar tevoorschijn is gerold. Je kon met je stem maar liefst vijf boeken nomineren, waardoor we hopelijk heel wat keuzestress verholpen hebben. Bovendien maakte je door te stemmen kans om voor € 200 boeken te kiezen bij je eigen boekhandel.

Daar waar de rivierkreeften zingen

Auteur: Delia Owens
Vertaler: Mariëtte van Gelder

Kya Clark is in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis, en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis, beschouwt de natuur als haar leerschool. Maar als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddelijk op Kya.

Top 3 per genre

Zomerlezen

Heel veel Nederlanders willen graag lezen, maar het komt er gewoon niet van. De zomer is wat dat betreft hét moment om een boek te pakken, of dat nou op je tuinstoel, op het strand of aan het zwembad is. De campagne Zomerlezen helpt daarbij door mensen tips te geven: er is tenslotte een zomerboek voor iedereen!

Hebban stond de afgelopen maanden in het teken van #Zomerlezen met heel veel lees(zin)inspiratie. In juni was er de Nederlandse Thriller Tiendaagse, met natuurlijk een speciale plek voor de winnaar van de Hebban Thrillerprijs. In juli organiseerden we in samenwerking met queer lifestylemagazine Winq en Het Parool de Regenboog 100, de verkiezing voor de honderd mooiste LHBTIQ+-boeken aller tijden.Over de auteur

Hebban Crew

2523 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'Daar waar de rivierkreeften zingen' is Zomerboek van het Jaar 2022

 

Gerelateerd