Hebban vandaag

Listmania /

De 9 van juli in de categorie spanning

door Hebban Crew 11 reacties
De verwachtlijst van Hebban biedt voldoende inspiratie voor je nieuwe leesuitdaging. Geweldig natuurlijk om al die nieuw te verschijnen boeken te ontdekken, maar hoe weet je nou welke titels je écht niet mag missen? De redactie van Hebban helpt je een handje en selecteert de veelbelovende hoogtepunten van de maand juli. Bekijk hier de selectie in de categorie spanning!

Spanning

De zomermaanden zijn traditioneel niet echt gevuld met heel veel nieuwe boeken, maar - waarschijnlijk mede door corona - merken we dat er toch een behoorlijk aantal boeken het levenslicht ziet in de maanden juli en augustus. Eerder las je al de hoogtepunten van Literatuur & Romans in juli en de YA-boeken van juli en augustus, voor vandaag kozen we negen thrillers, waarvan we van een aantal weten dat de fans er op zitten te wachten. We beginnen met Robert Bryndza, een van de succesauteurs uit de stal van de Boekerij. Na zes boeken met Erika Foster begint hij aan iets nieuws. Hoe nieuw dat precies is, dat zullen we binnenkort wel lezen, want de nieuwe hoofdpersoon in Zonder gezicht, Kate Marshall, wordt door de uitgeverij gewoon vergeleken met Erika Foster en Helen Grace van collega-auteur M.J. Arlidge. Ook voor de fans: nieuwe thrillers van James Patterson en Preston & Child. Van Ragnar Jonason verschijnt na Sneeuwblind (eerder dit jaar) nu al het tweede deel in de 'Donker IJsland'-reeks getiteld Inktzwart en Nomade (2019) van James Swallow krijgt een vervolg met Verbannen. In het lijstje twee auteurs die een nieuwe weg inslaan: romanschrijfster Katherine Webb met De verdwijning en van scriptschrijver David Klass (van hem verscheen in 2002 een YA-roman) de thriller Geen weg terug. Uitgeverij Ambo Anthos brengt het enige echt nieuwe geluid in dit lijstje met Welterusten, mama van Mi-Ae Seo, onder de noemer 'de thrillersensatie uit Korea'. 

De KEUZE VAN DE REDACTIE is het derde boek van Tik Tak-auteur Chris McGeorge. De Brit leverde met Op slot, zijn derde conceptthriller af, dit keer met de intrigerende tagline: Hoe vind je een moordenaar op een plek waar iedereen er een is? Het verhaal speelt zich dan ook af in een gloednieuwe zwaarbewaakte gevangenis voor vrouwen, waar Kara Lockhart wakker wordt met een lijk in haar cel. Ze weet een ding zeker: zij heeft het niet gedaan. 

Alle verschenen en verwachte Nederlandstalige thrillers van 2020

Meer verwachte boeken

Bekijk de verwachtlijst voor een compleet overzicht van alle nieuwe boeken die verschijnen. Elke week de verwachte boeken in je mailbox? Meld je dan aan voor de verwachtnieuwsbrieven 

De hoogste tijd om je Wil ik lezen-boekenplank aan te vullen!

Welke boeken ga jij zeker lezen?Over de auteur

Hebban Crew

2367 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De 9 van juli in de categorie spanning

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken