Hebban vandaag

Listmania /

De boekverkoper tipt #2: Monique Eskens van De Drvkkery

door Monique Eskens 4 reacties
Op Hebban laten we graag boekverkopers aan het woord, want zij weten als geen ander welke boeken je niet mag missen. Vandaag tipt Monique Eskens van boekhandel De Drvkkery boeken met het thema 'spanning', van Zweden tot Baskenland en van Polen tot Peru. Vijf heel verschillende boeken, ieder met een eigen sfeer.

Monique Eskens (1963) werkt sinds 1988 in het boekenvak, waarvan de laatste 22 jaar als inkoper bij De Drvkkery in Middelburg. Hobby's: tuinieren, vakantie en natuurlijk lezen. Monique heeft een heel brede smaak met een voorkeur voor thrillers en geschiedenis (fictie en non-fictie). Sinds 2020 maakt ze deel uit van het Hebban Boekverkoperspanel.

De Genesissleutel

Jeroen Windmeijer

'Waren de goden kosmonauten?' 'Zijn wij alleen in het universum?' Intrigerende vragen waar al veel over is gezegd en geschreven. Jeroen Windmeijer verweeft deze vragen met een buitengewoon spannend plot tot een prima, met veel kennis van zaken en vlotte pen geschreven, thriller. Je kunt je niet alleen heerlijk verliezen in het spannende verhaal, maar je ook laten verleiden om informatie op te zoeken. En het antwoord op de eerste twee vragen? Voorheen had ik gezegd: nee en ja, maar nu weet ik niet zeker of het wel misschien ja en nee moet zijn ;-) Het zou zomaar kunnen …

Koop lokaal, ook online bij de Drvkkery in Middelburg

De dans van de tulpen

Ibon Martín

Het boek gaat vliegend van start met een bizarre moord; een treinmachinist overrijdt een vrouw die op de rails is vastgebonden. Het blijkt zijn eigen vrouw te zijn … Bizar detail: zij hield een tulp in haar handen, en dat in het najaar. Dit is het begin van een reeks gruwelijke moorden op vrouwen. Ook bij de andere slachtoffers wordt een tulp gevonden. Aan de nieuw gevormde Speciale Eenheid Ontwrichtende Moordzaken de taak om de moordenaar te vinden.

Kortom: een goede plot, leest lekker weg, prima personages en het nodigt uit om mee te speuren. En een fijne setting in Baskenland.

Koop lokaal, ook online bij de Drvkkery in Middelburg

Bevroren goud

Rolf & Cilla Börjlind

Olivia Rönning wordt naar de bergen van Noord-Zweden gestuurd na de vondst van het lichaam van een man die twintig jaar eerder werd vermoord. Maar de helikopter waar zij in zit stort neer … Haar oude sidekick Tom Stilton vertrekt halsoverkop uit zijn huidige woonplaats in Thailand om haar te hulp te schieten.

De plot zit goed in elkaar, het verhaal wordt met vaart verteld en de personages bevallen mij ook goed. Dit is deel 6 in de serie rond Rönning en Stilton. Na deel 2 was ik gestopt met lezen, maar ik ga toch maar snel delen 3 tot en met 5 lezen!

Koop lokaal, ook online bij de Drvkkery in Middelburg

Het veilige huis

Anna Downes

Het zit Emily niet bepaald mee: zakelijk en privé is haar leven een puinhoop. Maar onverwacht krijgt zij een reddingsboei toegeworpen door haar baas; zijn vrouw woont met hun dochtertje op een landgoed in Frankrijk en kan wel wat hulp gebruiken. Wanhopig als ze is, gaat ze op het aanbod in en lijkt op het paradijselijke landgoed van de hel in de hemel te belanden. Maar geleidelijk aan blijkt het er toch niet helemaal pluis te zijn. Aanvankelijk lijkt er voor diverse vreemde dingen een verklaring te zijn, maar haar achterdocht groeit, en terecht …

Een lekker spannend verhaal om je helemaal in te verliezen!

Koop lokaal, ook online bij de Drvkkery in Middelburg

Jaag je ploeg over de botten van de doden

Olga Tokarczuk

Dit boek lijkt een beetje een buitenbeentje in dit rijtje en het is ook lastig in een hokje te plaatsen, maar ik las ergens 'detectiveachtig', 'feministische ecothriller' en 'de Poolse Miss Marple' en dat klopt allemaal. In een afgelegen Pools dorpje woont de excentrieke zestiger Janina. Na de mysterieuze moord op haar buurman volgen er meer, de een nog gruwelijker dan de ander. Wij volgen haar in haar pogingen om de politie te overtuigen van haar kijk op de zaak. Het is een spannend boek, een humoristisch boek, een aanklacht tegen de jacht en een lofzang op de natuur.

Koop lokaal, ook online bij de Drvkkery in MiddelburgOver de auteur

Monique Eskens

43 volgers
293 boeken
0 favorieten
Boekverkoper


Reacties op: De boekverkoper tipt #2: Monique Eskens van De Drvkkery

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken