Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

'Een kookboek' van Seppe Nobels wint Het Gouden Kookboek 2021

door Hebban Crew 2 reacties
Op de Avond van het Kookboek is bekendgemaakt dat 'Een kookboek' van Seppe Nobels is uitgeroepen tot Het Gouden Kookboek 2021. Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het afgelopen jaar. De bekendmaking is ook gelijk de start van de Kookboekenweek, die van 5 tot en met 14 november gevierd wordt.

Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het afgelopen jaar. De shortlist bestond uit: De bijbel van de Indiase keuken van Paulami Joshi (Carrera Culinair), Homakase van Oof Verschuren (Nijgh Cuisine), Job & Perry: een klootzak-proof kookboek van Job Pattinasarany & Perry de Man (Carrera Culinair), Toko Lo van Lola van Ruler (Carrera Culinair) en Een kookboek van Seppe Nobels (Lannoo).

De prijs bestaat uit het winnende kookboek uitgevoerd in 'goud op snee' en de eretitel Winnaar Het Gouden Kookboek 2021. De vakjury presenteerde de winnaar onder het genot van verschillende hapjes en een drankje. De auteurs van de genomineerde kookboeken zaten tijdens de Avond van het Kookboek vol spanning te wachten in restaurant Droog. Alle ingezonden kookboeken waren dit jaar van hoge kwaliteit volgens de jury. Over Het Gouden Kookboek 2021:

'Dit prachtige, tijdloze kookboek begint met "Mag ik u inspireren…" Deze vraag kunnen we met een volmondig ja beantwoorden. In Een kookboek is namelijk goed gekeken naar hoe ingrediënten het beste tot hun recht komen. Dit eigentijdse, "chefwaardige" kookboek is ondanks het hoge niveau van de gerechten erg haalbaar voor de thuiskok. Met veel aandacht voor groente is dit een zeer toekomstbestendig kookboek te noemen. Een kookboek is zo’n kookboek dat zelden verschijnt maar dat je over 30 jaar nog veelgebruikt in iemands keuken ziet staan.'

Lees hier het juryrapport

Het Gouden Kookboek 2021

Een kookboek

Seppe Nobels

Seppe Nobels staat met restaurant Graanmarkt 13 al jaren in de top tien van beste groenterestaurants ter wereld. Zijn motto: laat de groenten in elk gerecht schitteren en geef er vlees, vis of gevogelte bij als je daar zin in hebt.

Met Een kookboek laat de chef je zijn 450 beste klassiekers zien. Door te koken met seizoensgroenten van bij ons, trekt Seppe de kaart van de duurzaamheid.

Auteur en chef Seppe Nobels is woonachtig in Antwerpen. In 2005 won hij vier van de zes hoofdprijzen van de wedstrijd Beste Junior Kok van België. Hij werd in 2014 verkozen tot Beste Groentechef van de Benelux door Gault & Millau. Daarnaast was hij in 2018 en 2019 een vast televisiegezicht bij het Belgische tv-programma Grillmasters.

Nobels is een van de voortrekkers van de Urban Farming-beweging in België, die zich specialiseert in het kweken van groenten en kruiden in de stad. Bij restaurant Instroom serveert Nobels zijn groentekeuken gecombineerd met de invloeden uit de thuislanden van de asielzoekers / vluchtelingen die hij onder zijn hoede neemt met dit sociaal-culinaire project.

In 2021 krijgt Nobels ook een groene Michelinster voor zijn op groenten geïnspireerde keuken en duurzame filosofie. Dit gevoel voor duurzaamheid zie je terug in Een kookboek, waarin hij het koken van seizoensgroenten aanmoedigt. Een kookboek is het vijfde kookboek van Seppe Nobels.

Voorgaande winnaars

Vakjury

Met zoveel prachtige kookboeken is een ervaren en diverse vakjury nodig om een goede selectie te maken. De voorzitter van de vakjury is Nadia Zerouali. Zij is kookboekenauteur, oud-winnaar van Het Gouden Kookboek en onder andere tv-chef, presentator en onderzoeker van inspirerend, goed en eerlijk voedsel. Jonneke de Zeeuw laat met haar artikelen en video’s zien hoe goed Nederlands nieuwe, diverse, culinaire landschap er inmiddels uitziet en biedt een podium voor ontdekkingen. Bart van Aken werd in 2013 verkozen tot Nederlandse Boekverkoper van het Jaar. In 2014 besloot Van Aken tijdelijk te stoppen als eigenaar van boekhandel Het Paard van Troje en een jaar te focussen op een oude passie: koken. Sarriel Taus heeft in 2004 samen met Jamie Oliver een restaurant en koksopleiding voor kansarme jongeren in Amsterdam opgezet, genaamd Fifteen. Taus is sinds de start in 2014 nauw betrokken bij de World of Food in de Bijlmer en is zakelijk leider en partner van Droog in Amsterdam. Anke Hermkes heeft een passie voor koken en een liefde voor kookboeken die is ontstaan tijdens het reizen. Hermkes werkt bij boekhandel Van Piere in Eindhoven.

Schrijf & win!

Tijdens de Kookboekenweek dagen we Hebban-lezers en kookboekenliefhebbers uit om een recensie te schrijven over een kookboek. Je maakt daarmee kans op het winnen van de complete Gouden Kookboek-shortlist.Over de auteur

Hebban Crew

2487 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'Een kookboek' van Seppe Nobels wint Het Gouden Kookboek 2021

 

Gerelateerd

Over

Seppe Nobels

Seppe Nobels

Seppe Nobels werd in 2015 door Gault&Millau verkozen tot Beste Groentekok va...