Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Martijn Lindeboom

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Martijn Lindeboom, redacteur bij Hebban en auteur.

Martijn Lindeboom (1971) is een Nederlandse schrijver, performer, organisator, jurylid, schrijfdocent en promotor. Hij richt zich voornamelijk op de genres fantasy en sciencefiction, maar schrijft ook historische verhalen, thrillers, jeugdverhalen, dierenverhalen, sagen, sprookjes, enzovoorts. Lindeboom publiceerde al verhalen toen hij achttien was. Na zijn studie rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen pakte hij in 2004 de pen weer op. Dit resulteerde in zijn fantasydebuut De legende van de Zwarte wolven, gesitueerd in het Nederland van de twaalfde eeuw.

Met zijn historische roman Lagen in Stad (2013) won hij de titel Beste Groninger Boek 2014. Samen met Debbie van der Zande schreef hij, als onderdeel van de Schrijfbibliotheekboek van uitgeverij Atlas Contact, de non-fictie Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? (2015). Lindeboom schreef inmiddels meer dan zeventig verhalen, die in diverse tijdschriften en bundels werden gepubliceerd. 

Mijn 25 mooiste boeken...

'Mijn favoriete boeken in mijn favoriete genres: fantasy en sciencefiction. Met literatuur, thrillers, YA/jeugdboeken en non-fictie erbij kwam ik op veel meer dan 25 boeken en zelfs met alleen SFF heb ik keuzes moeten maken.'

Martijn Lindeboom

Mijn nummer 1

Duin van Frank Herbert

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

 

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Martijn Lindeboom

 

Gerelateerd

Over

Martijn Lindeboom

Martijn Lindeboom

Martijn Lindeboom (1971) is een Nederlandse schrijver. Hij richt zich voornameli...

Gesponsorde boeken