De legende van de Zwarte Wolven

0

Groningse legende, of spannend fantasy verhaal? Stadswandeling of dwaalspoor? Feit? Of toch fictie?

Zwarte Wolven, Kruisvaarders, dieven, priesters, magiërs … allemaal figuren die in de legende een aandeel hebben, maar lang niet altijd in de rol die je zou verwachten.

Het verhaal: In de nasleep van de kruistocht naar het heidense eiland Rügen werden duistere allianties gesmeed. In Groningen werd een geest beroofd van een magisch amulet. En het dorpje Westerwijtwerd werd het toneel van een legendarische confrontatie tussen twee magiërs, een dievegge, een priester en een roedel angstwekkende Zwarte Wolven.

Meer dan achthonderd jaar later zijn de sporen van de legende van de Zwarte Wolven nog steeds zichtbaar in Groningen en de Ommelanden. Als je goed kijkt vind je overal verwijzingen naar die noodlottige voorvallen in de twaalfde eeuw. Ontdek ze zelf en loop de Zwarte Wolventour, een stadswandeling langs de meest markante verwijzingen naar de legende. Want in het Groningen van de twaalfde eeuw was er meer loos dan uit de geschiedenisboeken blijkt…

Verschenen in
Genre
Sciencefiction & Fantasy
Laatste editie
01 november 2005
Uitgeverij
Profiel
ISBN
9052943486
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic