Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #19: Misdaad, mysterie en... t贸ch overtuigd door LEWA?

door Anouk (Hebban Crew) 22 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Anouk haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(0)
Ik zit de laatste tijd echt in een misdaadfase. Gelukkig voer ik ze zelf niet uit, maar lees ik erover. Ik pak alles op dat maar een goed mysterie of onverklaarbaar lijk heeft. Future Crimes moet uiteraard op mijn lijst, mijn oog viel er al een paar weken geleden op. Het boek is een anthologie vol verhalen die sciencefiction en misdaad met elkaar verbinden. Leuker dan dat kun je het bijna niet maken voor me. Tijdparadoxen, kunstmatige intelligentie en psychische mutaties – kom maar op met dit boek!
(15)
Ik heb nooit eerder iets van Jesmyn Ward gelezen, maar dit boek viel meteen op door de sobere en daadkrachtige cover. Het is een memoir over de vijf mannen uit haar leven die een vroegtijdige dood stierven, allemaal aan omstandigheden van institutioneel racisme. Dit lijkt me een krachtig staaltje schrijfwerk en het valt me op... heb ik me dan toch laten overtuigen door 'Lees eens wat anders' om vaker actuele non-fictie op te pakken?
(99)
Weer een mysterie, want ik kan het gewoon niet laten. Als de flaptekst een onmogelijke situatie schetst van een verdwijning, dan ben ik direct geïntrigeerd. Wat is er met deze mannen gebeurd? Waarom klopt het weerrapport in het logboek niet en waarom staan alle klokken stil? Wat gebeurt er überhaupt met je als je zo geïsoleerd bent? Deze roman belooft adembenemend te zijn, en ik ben heel benieuwd. Mijn handen jeuken om erin te beginnen. Deze gaat direct op mijn 'Wil ik lezen'-plank.

Niet missen!

Je kunt weer heel wat verwachten op Hebban de komende dagen. Als je had gedacht dat we het rustig aan zouden doen en al het artikelgeweld wilden bewaren voor de Boekenweek die op 29 mei écht doorgaat, dan heb je het helemaal mis! Deze week kun je je inschrijven voor drie nieuwe leesclubs: De Camino van Anya Niewierra, De Oost van Maarten Hidskes en Hoogzomer van Kim Faber en Janni Pedersen. Ook komt er een interview met Kim Moelands voorbij en twee winacties. En alsof het niet op kan gooien we nog een extra kers op de taart: een 'Hot or Not' met De zwemclub van Shelly Bay van Sophie Green.

Daarnaast mag je ook weer genieten van terugkerende artikelen zoals de uitgelichte recensies, een Boekentippertip, de zevende Vertalersgeluklezing en we geven natuurlijk weer leestips voor een nieuwe Hebban Reading Challenge checklist categorie. Dit keer zoeken we groene boeken!

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van… Anouk

Mijn leesplannen zijn divers. Ik zit in een heerlijke leesflow en ik kan zo een boek in een avond uitlezen. De laatste tijd zijn dat thrillers. Ik heb er een beetje een haat/liefde-verhouding mee, omdat ik dankzij Agatha Christie goed getraind ben in het oppikken van hints. Daardoor weet ik met enige regelmaat halverwege al hoe het zit. Toch blijf ik zoeken naar dat ene boek dat me van m'n sokken blaast, en daarvoor werk ik me door mijn moeders boekenkast heen. Zij is een doorgewinterde thrillerlezer.

Daar komt natuurlijk óók de shortlist van de Hebban Thrillerprijs 2021 bij, want ik zit in de eindjury. Misschien dat ik daarom zo veel focus op thrillers nu, want ik kan het genre vaak vele maanden laten liggen zonder er naar om te kijken. Ik wil me lekker inlezen zodat ik de shortlist goed kan beoordelen.

Daarnaast lees ik voor mijn ontspanning ook The Eye of the World (Het oog van de wereld) van Robert Jordan. Dankzij ons artikel over boekverfilmingen is deze reeks weer op mijn radar gekomen. Ooit las ik tot en met deel zes of zeven voor ik afhaakte. Ik heb vaker gespeeld met het idee de serie opnieuw te gaan lezen, omdat het nu af is en ik in die tijd nog vrij jong was. Ik had maar weinig ervaring met fantasy en het werd me na een tijdje te ingewikkeld. Ik ben slechts een paar hoofdstukken ver en het wordt een maandenlang project, dus wordt vervolgd!

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?Over de auteur

Anouk (Hebban Crew)

233 volgers
1379 boeken
25 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #19: Misdaad, mysterie en... t贸ch overtuigd door LEWA?

Gesponsorde boeken