Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #2: Stemmen en steunen

door Lindy (Hebban Crew) 29 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Lindy haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(54)
Deze autobiografische roman heeft al enkele lovende recensies op de Hebban boekpagina verzameld en dat maakt me nieuwsgierig. De jongen die Auschwitz tekende is het waargebeurde relaas van een vijftienjarige jongen die twee concentratiekampen overleefde. Zijn getuigenis gaat vergezeld van tekeningen die hij van het kampleven maakte en dat moet vast een meerwaarde zijn voor het gruwelijke verhaal.
(447)
De stem is de eerste roman in tien jaar van schrijfster Jessica Durlacher. Daarin komt een Somalische asielzoekster als oppas in dienst bij een gezin. Ze ontpopt zich tot hun verbijstering tot een fenomenale zangeres en doet mee aan een bekend tv-programma. Het verhaal draait met name om de bedreigingen die haar en het gezin ten deel vallen als zij van haar geloof valt.
(45)
Een bijzondere verhalenbundel is dit, denk ik. Annelies Verbeke koos vijftien klassieke meesterwerken van vóór 1900 om op elk ervan een reactie in de vorm van een verhaal te schrijven. Van Don Quichot tot Moby Dick – een aanvulling voor de kast. Verbindende thema’s in deze verhalenbundel en tevens rode draad in haar oeuvre zijn ‘zorg’, ‘hulp’, ‘redding’. Passend bij deze tijd, zou ik zo denken.

Niet missen!

Er staat weer een bomvolle week voor je klaar! Natuurlijk kun je tijdens de Hebban Reading Challenge Kick-off Weken nog steeds elke dag kans maken op een Boekenbon van 100 euro door je verder te verdiepen in alle mogelijkheden van Hebban. Deze week is er aandacht voor onder andere Topics, Seriepersonages en Nieuwsbrieven.

Verder lees je sneak previews van De stem van Jessica Durlacher en Een meesterstuk van Peter Römer. Ook geven we je weer suggesties voor een van de Hebban Reading Challenge-categorieën en heeft boekverkoper Monique Eskens van De Drvkkery fijne leestips voor je. Genoeg om naar uit te kijken!

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van… Lindy

'Ik weet zeker dat er deze week weer weinig leestijd (en eerlijk soms ook -motivatie) te vinden is, maar sinds kort besteed ik mijn ontbijt-half-uurtje weer fijn met een boek naast mijn kom havermout. Beter dan niks, denk ik dan maar. Goed nieuws is dat ik in Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens ben begonnen en het verhaal pakt me direct. De roman won vast niet voor niets de titel Hebban Boek van 2020. Verder zal ik naast lezen vooral kopen. De boekhandel heeft het echt nodig, dus als je iets goeds wilt doen deze week: bezoek de website van jouw favoriete lokale boekhandel of bel of mail, en geef ze dat - zo ontzettend hard nodige - steuntje in de rug! #koopnueenboek #steunjeboekhandel

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

817 volgers
419 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #2: Stemmen en steunen

Gesponsorde boeken