Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Nieuw te verschijnen Young Adult in het najaar van 2022

door Hebban Crew 11 reacties
Dit najaar belooft een prachtig boekenseizoen te worden, met fijne boeken in alle genres. Kijk jij al lang uit naar dat nieuwe boek van je favoriete auteur of ben jij helemaal klaar voor een nieuwe ontdekking? Hebban blikt vooruit en doet dat in de Boekenweek van Jongeren voor het Young Adult-genre.

Young Adult is sinds 2009 een begrip in Nederland. Het is aan komen waaien vanuit Amerika, waar het al langer wordt gebruikt om boeken aan jongeren te verkopen. Young Adult is gericht op lezers tussen de dertien en achttien jaar en begon ooit om het gat op te vullen tussen kinderboeken en volwassenenliteratuur, maar wordt inmiddels ook veel gelezen door twintigers en dertigers. Het omvat heel wat verschillende genres, van fantasy en sciencefiction tot romans en thrillers. Een van de verbindende kenmerken is dat het leven en de ontwikkeling van de jongere in de hoofdrol altijd centraal staat.

In dit overzicht: Kluitman, Querido, Volt, Luitingh-Sijthoff, De Fontein, HarperCollins, Blossom Books en Unieboek | Het Spectrum.

Uitgelicht

Als hun ouders Sam en zijn broer Kai vertellen dat ze verwekt zijn met behulp van twee verschillende anonieme donors is Sam boos en geschrokken. Is zijn vader nog wel zijn vader? Wat betekent het dat hij en Kai halfbroers zijn? Sam gaat op zoek naar de donor. Ook auteur Jelmer Soes is verwekt door middel van KID, kunstmatige inseminatie met donorzaad. Het boek verschijnt 15 november.

Salama was student toen de revolutie in Syrië begon. Ze had haar ouders nog, haar grote broer, haar thuis. Ze was een normale tiener. Nu is ze vrijwilliger in het ziekenhuis van Homs, om de gewonden te helpen. Ze wil weg uit deze oorlog vol ellende, maar wil ook blijven en vechten. Dit verpletterende debuut van Zoulfa Katouh, vertaald door Merel Leene, verschijnt op 4 oktober.

Het eerste vertaalde boek van TJ Klune haalde de top 100 van de Regenboog 100. Op 29 september verschijnt Het gefluister achter de deur (vertaald door Anneke Bok en Claudia de Poorter), waarin de gehaaide advocaat Wallace Price plotseling overlijdt en door zijn gids naar een ongewoon theehuis wordt gebracht. Daar probeert eigenaar Hugo hem te helpen met de grote oversteek, maar Wallace weigert te geloven dat hij dood is.

De Grishaverse van Leigh Bardugo wordt uitgebreid met een graphic novel! In De jongen uit het woud leer je de Duisterling kennen voor hij de Schaduwvlakte creëerde. Eryk en zijn moeder zijn al hun hele leven op de vlucht, want ze zijn de gevaarlijkste en zeldzaamste Grisha die er bestaan. Het boek, geïllustreerd door Dani Pendergast en vertaald door Merel Leene, verschijnt op 9 november.

Novelles

Om jongeren meer te laten lezen geven verschillende uitgeverijen novelles uit, die makkelijk op te pakken zijn en vlot lezen. Bijvoorbeeld de Kluitman-novelles, de YA|XS-boeken van uitgeverij Unieboek | Het Spectrum en de Blossom Books Shorties. Van thrillers tot romans, deze Young Adult-verhalen zijn niet alleen perfect om mee te beginnen, ze zijn ook voor de gevorderde lezer heel fijn.

Deze novelles verschijnen dit najaar

Ook verwacht

Hou Hebban in de gaten voor meer verwachte boeken voor het najaar van 2022. Kijk hier voor alle afleveringen uit de reeks.Over de auteur

Hebban Crew

2487 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Nieuw te verschijnen Young Adult in het najaar van 2022