Hebban vandaag

Listmania /

Ik ga op reis naar België en ik neem mee...

De zomervakantie is aangebroken. De bestemming is zorgvuldig uitgekozen en geboekt, reisgidsen zijn aangeschaft, evenals een nieuwe zwembroek en bikini. Maar er mist nog iets. Een goede voorraad vakantieboeken en dan het liefst boeken die met de bestemming te maken hebben. In de wekelijkse zomerrubriek 'Ik ga op reis en ik neem mee…' stelt Hebban een shoppinglist voor je samen, gebaseerd op je vakantiebestemming.

Bestemming: BELGIË

Wie gaan op reis:
Bente (36), Erik (45), Janik (12), Belle (6), Boris (4) en Madelief (1,5) 
Hoelang: acht dagen
De reis:
Ardennen
Route:
we rijden naar de Ardennen waar we een week gaan kamperen met het hele gezin. 

De boeken:

Dicht bij huisgids: Groot wandelboek Ardennen - Julien Van Remoortere
Met de assistentie van zijn (klein- ) kinderen verwerkte Van Remoortere het materiaal van 3 maanden veldwerk tot 75 familiewandelingen in Vlaanderen. De tochten variëren tussen de 7 en de 15 km en zijn haalbaar voor het hele gezin.

Het Ardennenoffensief - John Toland
In de nazomer van 1944 sprak Adolf Hitler voor het eerst met zijn generale staf over een nieuw Duits offensief. De situatie aan het Oostfront leek hiertoe weinig kans op succes te bieden. Maar in het westen zag Hitler wel mogelijkheden. Het Ardennenoffensief zou het laatste grote offensief van het Duitse leger in de Tweede Wereldoorlog worden.

Speurtocht in de Ardennen - Gerbrand Fenijn
Als Wiebe en Sanne een geheim ontdekken over hun meester, hebben ze geen idee dat dit pas het begin is…. Een werkweek in de Ardennen zet alles in een stroomversnelling.

De vier Heemskinderen - Simone Kramer
Graaf Heem heeft vier zonen: Ritsaart, Writsaart, Adelaart en Reinout. Reinout slaagt erin het grote, vurige ros Beyaart te bedwingen. Op de rug van Beyaart reizen de broers naar het hof van Karel de Grote, waar Adelaart wordt uitgedaagd tot een noodlottige schaakwedstrijd… Een beroemd verhaal uit de middeleeuwen.

Fenrir - Hella Haasse
Op een landgoed in de Ardennen heeft de bekende pianiste Edith Waldschade een privé-wolvenkamp. De jonge journalist Matthias Crone, bezig met het samenstellen van een wolvenencyclopedie, gaat er met een oude schoolvriend op af. Tijdens hun weekend in de Ardennen ontmoeten ze ook de andere bewoners van het landgoed die allen hun eigen geheimen met zich meedragen. Tussen hen heerst een voelbare spanning, die uiteindelijk leidt tot een moordaanslag.

Eerder verschenen in de Ik ga op reis-zomerrubriek: Indonesië, Noorwegen, Oostenrijk, Peru, Italië en Nederland.

Dit was de laatste zomervakantiebestemming van 2015.Over de auteur

Victoria Farkas

125 volgers
8 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: Ik ga op reis naar België en ik neem mee...

Gesponsorde boeken