Hebban vandaag

Listmania /

Ik ga op reis naar Italië en ik neem mee

De zomervakantie is aangebroken. De bestemming is zorgvuldig uitgekozen en geboekt, reisgidsen zijn aangeschaft, evenals een nieuwe zwembroek en bikini. Maar er mist nog iets. Een goede voorraad vakantieboeken en dan het liefst boeken die met de bestemming te maken hebben. In de wekelijkse zomerrubriek 'Ik ga op reis en ik neem mee…' stelt Hebban een shoppinglist voor je samen, gebaseerd op je vakantiebestemming.

Bestemming: ITALIË

Wie gaan op reis:
Marloes (56) en Tom (59)
Hoelang: vijftien dagen
De reis:
Noord-Italië
Route:
we rijden in een keer met de auto naar Noord-Italië waar we voor twee weken een huisje hebben gehuurd. Als we zin hebben, maken we van hieruit dag- en wandeltochten, maar de bedoeling is vooral om bij te komen, lekker te koken, te eten, van de wijn en ondergaande zon te genieten.

De boeken:

100% Noord-Italië - Annemarie Hofstra, Ellen Huijzer en Noortje ten Bokum
Noord-Italië is altijd in trek geweest bij reizigers. Geen wonder, want het is een bijzonder gevarieerd vakantiegebied. Je vindt er de grote meren en heuvels met wijngaarden, maar ook middeleeuwse dorpjes, mondaine steden en stille strandjes.

100 x Noord-Italië - Herman Cole
Toeren rond de dom van Parma, Prosecco proeven in Valdobbiadene, struinen door de bloedrode Galleria Ferrari in Maranello, of fietsen tussen Ferrara en de Po: Noord-Italië op zijn fraaist.

De naam van de roos – Umberto Eco
Het is de laatste week van november 1327 in een welvarende abdij in het noorden van Italië. Broeder William Baskerville, een geleerde franciscaner monnik uit Engeland, komt als speciaal gezant van de keizer met een delicate diplomatieke opdracht naar Italië. Hij moet een ontmoeting organiseren tussen de van ketterij verdachte franciscanen en afgevaardigden van de paus. Al spoedig ontwikkelt zijn verblijf in de abdij zich echter tot een tijd vol apocalyptische verschrikkingen: zeven dagen en nachten zijn William en zijn metgezel Adson getuige van de wonderbaarlijkste en voor een abdij hoogst zonderlinge gebeurtenissen. Er worden zeven geheimzinnige misdaden gepleegd, die de muren van de ontoegankelijke, labyrintvormige bibliotheek met bloed besmeuren

Bella Italia – Suzanne Vermeer
Hans en Petra besluiten met hun elfjarige zoon Niels te gaan kamperen aan het Gardameer in Italië. Niels maakt er snel vrienden en trekt veel met hen op. Totdat hij op een avond niet op de afgesproken tijd terug is. Hans gaat ongerust op zoek en doet een verschrikkelijke ontdekking. In de bosjes vindt hij het lichaam van een jongen. Niels zit er vlakbij, in shock. Omdat de vermoedelijke dader na een achtervolging door Hans in het Gardameer verdronken is, beschouwt de politie de zaak snel als afgerond. Thuisgekomen gaan ze met Niels naar een psychologe, omdat hij nog steeds niet over de gebeurtenissen kan praten. Wat is er die avond toch gebeurd? Een paar maanden later horen ze dat er in hetzelfde gebied weer een moord is gepleegd. Ze worden gevraagd om voor het politieonderzoek naar Italië te komen. Dat hadden ze beter niet kunnen doen…

De ijsmakers – Ernest van der Kwast
Helemaal in het noorden van Italië ligt de vallei van de ijsmakers: een tiental dorpjes dat al generaties lang gespecialiseerd is in het bereiden van ijs. Volgens Giuseppe Talamini is het er zelfs uitgevonden. Zijn familie vertrekt elke lente naar de ijssalon in Rotterdam, in de winter keren ze terug naar de bergen. Maar zijn zoon Giovanni besluit met de traditie te breken. Hij is gegrepen door de poëzie en schopt het tot directeur van een groot poëziefestival. Op een dag doet zijn jongere broer Luca, die niet alleen de ijszaak in Rotterdam heeft gekregen maar ook het mooiste meisje van het dorp, hem een hoogst ongebruikelijk verzoek.

Italië! Het land waar je heerlijk kunt eten! Kookboeken zijn niet de eerste boeken die je in je koffer stopt, maar in het geval van dit echtpaar durven we het wel aan. Voor de ultieme voor- en napret:

Koken con amore – Sophia Loren In dit inspirerende, authentieke kookboek - oorspronkelijk verschenen in de jaren zeventig, maar onlangs heruitgegeven - geeft Sophia Loren meer dan 200 typisch Italiaanse recepten. Van pizza en risotto tot gefrituurde courgettebloemen en Napolitaanse carnavalskransjes: de allerbeste gerechten en lekkernijen uit Italië.

Ga je op vakantie en ben je nog op zoek naar een inspirerende vakantieboekenlijstje? Mail ons jouw bestemming en de redactie van Hebban stelt een shoppinglijstje voor je samen: victoria.farkas@hebban.nl

Eerder verschenen in de Ik ga op reis-zomerrubriek: Indonesië, Noorwegen, Oostenrijk en Peru.Over de auteur

Victoria Farkas

125 volgers
8 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: Ik ga op reis naar Italië en ik neem mee

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken