Hebban vandaag

Listmania /

Black Lives Matter

door Hebban Crew 91 reacties
Sinds de gewelddadige dood van George Floyd op 25 mei in de Verenigde Staten komen er wereldwijd mensen bijeen om te demonstreren tegen racistisch politiegeweld en racisme in het algemeen. Black Lives Matter, is de boodschap. Hebban tipt boeken van zwarte auteurs voor eenieder die zich nog meer wil verdiepen in deze onderwerpen, in zowel fictie als non-fictie.

'The beauty of anti-racism is that you don't have to pretend to be free of racism to be an anti-racist. Anti-racism is the commitment to fight racism wherever you find it, including in yourself. And it's the only way forward.' - Ijeoma Oluo, So you want to talk about race?

Om racisme te doorgronden en te kunnen bevechten is kennis enorm belangrijk. Het mooie van literatuur is dat het je veel kan leren over onderwerpen waar je zelf minder vanaf weet én die te bekijken en beleven vanuit het perspectief van een ander.

Er zijn veel boeken geschreven over racisme en er zijn veel boeken geschreven door personen van kleur: de mensen die racisme ervaren en er dus het beste over kunnen vertellen. In de categorieën fictie, non-fictie en Young Adult tipt Hebban deze boeken:

Fictie

 

Non-fictie

 

Young Adult


Van welk boek heb jij veel geleerd over racisme?Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Black Lives Matter

 

Gerelateerd

Overig

Black Lives Matter Boekentips

op 03 juni 2020 door Hebban Crew 47 boeken 3 volgers 0 reacties

Gesponsorde boeken