Hebban vandaag

Listmania /

Ontdek je groene vingers in deze kamerplantboeken

door Hebban Crew 15 reacties
Er ís een leven naast boeken en lezen. Een hobby die heel goed te combineren is met lezen is het verzorgen en kweken van kamerplanten. Wat is leuker dan op je favoriete stoel zitten, met een boek in je handen, omringd door zuurstofrijk groen dat je zelf gekweekt hebt? Het is tegenwoordig ontzettend hip and happening om met kamerplanten bezig te zijn en er zijn dus ook veel boeken over te vinden.

Hebban-redacteur Debbie leeft in een huis dat vol staat met boeken én planten. Een prima combinatie, planten willen in het licht staan en boeken liever niet. Het is een hobby die ontzettend goed werkt als stressbestrijding. Voor mensen die geen tuin hebben is het een goed alternatief om binnenshuis met de vingers in de aarde te wroeten.

Gevangen groen

Kamerplanten zijn niet saai! En zeker niet als je ze in terraria of andersoortige glasvormen houdt. Wist jij dat je planten in een gesloten glazen fles nooit meer water hoeft te geven, als je het eenmaal goed hebt ingericht? Ze creëren in hun kleine, afgesloten omgeving een klein stukje zelfstandige natuur. Planten in fles zien er bovendien prachtig uit en zijn dé perfecte cadeaus om te geven bij speciale gelegenheden.

(1)
Groen in glas is voor iedereen die houdt van planten en groen in huis. Planten in een fles vormen een blikvanger in je interieur. Groenblogger Judith Baehner laat in haar boek zien welke vormen van terrariums er zijn en hoe je ze inricht en onderhoudt. Met de vele stap voor stap foto's kan iedereen zo aan de slag. In haar boek neemt Judith je mee langs haar ontdekkingen en laat ze zien hoe jij zelf het juiste terrarium voor je planten maakt.
(1)
Van jungles tot woestijnen en van Europees bos tot berglandschappen. Ontdek hoe de magie van deze zelfvoorzienende wereld werkt. Met een overzicht van alle planten die gedijen in een terrarium. Inclusief suggesties voor plantaardige en minerale materialen om je ontwerp nog mooier te maken.
(2)
Leuk om zo'n Green House in te richten met cactussen, bromelia's en pannenkoekplanten, maar hoe verder? Met de tips & tricks en achtergrondinformatie over veelvoorkomende kamerplanten, is het niet moeilijk om je groene oase in stand te houden. Daarnaast heeft Gertrude van der Linden ruim 35 oefeningen bedacht voor jouw urban jungle in huis, zoals het maken van een flessentuin en decoratie ideeën met luchtplanten.
(1)
Plantenliefde gaat over inspireren, creëren, delen en spelen en natuurlijk over de natuur waar wij een onderdeel van zijn. Judith leert je alles over de verzorging van alle soorten kamerplanten, over potten, grond en planten-EHBO en over stekken en vermeerderen. Tot slot komt de speelse kant van planten aan bod: planten op water, vleesetende planten en meer spannends.

Tip: Planten hebben beestjes. Soms onschadelijke, soms schadelijke. Het kan heel frustrerend en vervelend zijn, maar wanhoop niet. Zorg dat je je plant zo goed mogelijk verzorgt en dat hij op het meest geschikte plekje staat, dan heb je de strijd al half gewonnen. Verdiep je voor de andere helft in welk beestje het is en de huis-tuin-keuken-remedies ertegen. Grijp niet meteen naar gif.

Stekken en kweken

Een plant kopen in het tuincentrum of de supermarkt kan iedereen. Maar kun jij ook nieuwe planten kweken van een enkel blad of een eenzame stengel? In deze boeken leer je hoe je welke planten kunt stekken en tot volwassen planten kunt laten uitgroeien. Terwijl jij je boek zit te lezen, zíe je je stekje naast je zijn best doen om te groeien. Wist je dat er online grote groepen plantenliefhebbers te vinden zijn, die ook stekjes met elkaar ruilen?

(3)
Kamerplanten maken het leven leuk. Wat zou het toch fantastisch zijn als je ook nog wist hoe je ze zelf kunt vermeerderen, zodat je ze kunt uitdelen aan iedereen die je kent ... Het geheim? Het is echt heel, heel makkelijk! In dit boek zie je hoe je zelf stekken kunt nemen, uitlopers en scheuten kunt laten wortelen, wortelkluiten kunt delen en zelfs hoe je in de lucht gloednieuwe wortelstelsels kunt laten groeien!
(18)
Een nieuwe plant uit één enkel blaadje laten groeien? Ja, dat is mogelijk. En het is ook heel leuk om te doen. Dit boek maakt kamerplanten stekken makkelijk en geeft je inspiratie en zelfvertrouwen. Binnen de kortste keren zie je je eigen stekjes wortelen en weet je precies hoe je ze moet verzorgen.
(7)
In Het Plantenlab komen alle praktische vragen aan bod: de keuze van je planten, verzorging, stekken, zaaien en verpotten. De Eerste Hulp Voor Planten geeft antwoord op vragen als je plant niet zo groeit als jij wilt. voor je het weet verras je jezelf, vrienden en buren met zelfgekweekte plantjes. Judith Baehner neemt je mee in de wereld van kamerplanten; haar enthousiasme werkt aanstekelijk.
(3)
Soms zijn planten zo mooi of zo bijzonder dat je er meer wilt, om te delen met je vrienden of voor jezelf. Dat is heel eenvoudig als je weet op welke manier de plant zich in de natuur vermeerdert. Stekken en meer is het next-level kamerplantenboek met praktische en inspirerende tips en trucs om je verzameling kamerplanten te laten groeien.

Tip: Wist je dat planten graag een luchtvochtigheid van circa 60% in huis willen hebben? Slecht voor je boeken, zeg je? Welnee, boeken houden óók van deze luchtvochtigheid. Ze drogen minder snel uit en blijven in betere conditie. Jijzelf en je (houten) meubels overigens ook. Everybody happy!

Een groen interieur

Niet elke plant past op elke plek. Licht, luchtvochtigheid en tocht zijn belangrijke factoren om in de gaten te houden, maar je interieur is er eentje die je ook niet mag vergeten. In deze boeken vind je de inspiratie om je huis zo in te richten dat je precies de juiste sfeer vindt.

(3)
Urban Jungle staat vol groene inspiratie, stijladvies en handige informatie voor iedereen die meer planten en sfeer in huis wil. Dit boek neemt je mee naar een aantal woonkamers in heel Europa waar je kunt zien hoe mooi, creatief en soms zelfs kunstzinnig groen leven in huis kan zijn. Boven alles is dit boek een schatkist vol ideeën om zelf mee aan de slag te gaan.
(0)
Hippe huisplanten voorziet je van de beste tips & tricks om de verzorging van je favoriete binnenplanten tot een succes te maken. Praktische informatie over het beste licht, de meest geschikte potgrond en de waterbehoefte van je planten om ze happy en gezond te houden. Advies bij het kiezen van geschikte potten voor je planten en hoe je de ultieme groencollectie vormgeeft. Tientallen plantenprofielen van onder andere groene bladplanten, succulenten en cactussen, plus een aantal zeldzamere plantensoorten. Extra leuk: erg mooi en volledig boek, vol prachtige foto's en veel plantensoortbeschrijvingen.
(1)
Het creatieve kamerplanten boek van Zia Allaway & Fran Bailey staat boordevol tips en trucs om je inrichting te verrijken met planten. Haal de natuur naar binnen met de 12 stap-voor-stapprojecten om ieder huis in een groene oase te veranderen! Dankzij de profielen van 175 populaire planten ontdek jij welke soorten het beste in jouw huis passen. Iedere plant is voorzien van deskundige tips voor de verzorging. Zo kun je ook aan de slag als je geen groene vingers hebt!
(1)
In Planten in huis is er veel aandacht voor de huidige groen-interieurtrends: cactussen en vetplanten, varens, hangplanten, luchtzuiverende planten, bonsai, Japanse kokedama, Tillandsia of luchtplanten. Dankzij de verzorgings- en stylingtips van de auteur leer je hoe je je planten gelukkig en gezond houdt, hoe je planten als opvallend object in je interieur kunt inzetten, hoe je een macramé plantenhanger of een terrarium maakt.

Tip: ben je een beginner, koop dan nog even geen dure planten, ook al zijn dat de hypes van het moment. De kans dat je in het begin je planten dood laat gaan is vrij aanzienlijk.

Eerste hulp bij zieltogende planten

Telkens nieuwe planten kopen als je oude zijn kopje laat hangen is een idee, maar echt duurzaam en plantvriendelijk is het niet. De auteurs van deze boeken helpen je bij het speuren naar oorzaken van ziektes, blessures en plagen. Vervolgens weten ze precies hoe jij je probleem kunt oplossen om weer omringd te worden door gelukkig groen!

(8)
In Handboek voor mensen die hun kamerplanten altijd dood laten gaan gaat auteur Jelmer de Boer op zoek naar het antwoord op de vraag waarom er planten bestaan, hoe ze überhaupt in huiskamers terecht zijn gekomen, hoe planten eigenlijk werken en waarom ze doodgaan. Zodra de lezer begrijpt wat er allemaal aan de hand is, volgen de beste verzorgingstips. Zo gaan kamerplanten dus nooit meer dood.
(8)
Dit is geen interieurboek over het ophangen van klimop aan de vensterbank. Het gaat over de echte redenen waarom het goed voor je is om planten naar binnen te brengen. Dit boek verbindt alle bekende voordelen van het verzorgen van planten (lagere bloeddruk, minder stress, schonere lucht) met een groter, minder voor de hand liggend voordeel. Het zorgen voor andere levende wezens voorkomt dat we vast komen te zitten in ons hoofd.
(13)
Een huis vol planten draait volledig om de lichtinval in je huis. Je leert het licht in je huis te analyseren, om zo je kamerplanten en hun lichtbehoeftes beter te begrijpen. Voortaan weet je precies welke plant op welke plek in je huis gelukkig wordt! Verwacht niet alleen de succesverhalen. Ook de mislukkingen worden gedeeld – niet alles hoeft goed te gaan en dat is best oké.
(4)
Planten hebben een positief effect op je geluksgevoel en gezondheid. Maar… dan moet je ze wel in leven houden. Gaan zelfs cactussen bij jou dood, en baal jij van je gebrek aan groene vingers? Geen zorgen: die kun je kweken. Crazy plant lady Mandy Bollegraf legt je in vijf stappen uit hoe je je eigen urban jungle creëert: na een stoomcursus algemene verzorging lees je wat de musthaves zijn voor je plantentoolkit, hoe je het tuincentrum tackelt, hoe je stekken aanpakt en wat je moet doen in geval van nood: eerste hulp bij zieke planten.

Tip: wist je dat het kweken van planten zó langzaam gaat dat je er net zo goed een boek bij kunt lezen?Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Ontdek je groene vingers in deze kamerplantboeken

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken