Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Sneak Preview: Mijn mooiste herinnering eindigt hier van Eric Lindstrom

door Lindy (Hebban Crew) 3 reacties
Na zijn succesvolle YA-debuut heeft Eric Lindstrom opnieuw een verhaal met een bijzonder, maar vooral realistisch personage geschapen: 'Mijn mooiste herinnering eindigt hier' gaat over een 16-jarig meisje met een bipolaire stoornis. Op Hebban lees je een fragment en maak je kans op een exemplaar.

Eric Lindstrom kennen we van Wat jij niet zieteen YA-roman over een blind meisje en met zijn nieuwe boek Mijn mooiste herinnering eindigt hier, dat nu in de winkel ligt, brengt de schrijver opnieuw een bijzonder hoofdpersonage tot leven.

In zijn tweede boek staat de zestienjarige Mel Hannigan centraal, een meisje dat moet leren omgaan met haar bipolaire stoornis. Uit zelfbescherming houdt ze haar vrienden op veilige afstand en ook verliefd worden is taboe. Maar natuurlijk kan ze die gevoelens, net als haar wisselende stemmingen, niet tegenhouden. Uit alle macht probeert ze de waarheid over haar ziekte verborgen te houden, bang dat haar vrienden haar in de steek zullen laten. Maar dan doet Mel iets heel stoms en moet ze de gevolgen – de veranderende relaties met haar omgeving – onder ogen zien.

Geluk, zei hij, is zoals het licht in je huis: het werkt op elektriciteit die is opgewekt uit de goede dingen in het leven. Ongelukkige mensen hebben donkere huizen zonder elektriciteit, en zetten soms kaarsen bij het raam om hun droefheid voor andere mensen te verbergen, maar dat deed Nolan niet. Hij zei dat hij een fiets in zijn hoofd had, en dat die aan een generator vastzat, en dat hij zich voorstelde dat hij daarop fietste als hij stroom voor zijn gelukslampen wilde opwekken.

Als je goed keek kon je zien dat zijn licht soms wat zwakker werd, of juist te fel brandde, of flikkerde, wat eigenlijk niet moest. En als je het eenmaal had gezien, kon je het niet meer NIET zien. Dan zag je het vaak. Ik begreep het niet, want ik was toen nog een kind. Nu ik eraan terugdenk, breekt mijn hart.

Nieuwsgierig geworden naar meer? Lees dan het hele fragment: 

Lees hier de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Winactie

Wil je het hele verhaal over Mel lezen? Doe dan mee met deze winactie en maak kans op Mijn mooiste herinnering eindigt hier.

Literatour

Literatour, de Boekenweek voor jongeren, duurt van 16 t/m 24 september. Iedere dag vind je op Hebban een artikel speciaal voor de jeugd. Bekijk hier voorgaande artikelen:Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Sneak Preview: Mijn mooiste herinnering eindigt hier van Eric Lindstrom

 

Gerelateerd

Over

Eric Lindstrom

Eric Lindstrom

Eric Lindstrom schrijft Young Adult-romans, zoals Wat jij niet ziet (oorspronkel...

Gesponsorde boeken